Ostré ledové vločky štípou do tváře, studený vzduch svírá plíce při každém nadechnutí, pod nohama křupe zmrzlý sníh a ruce jsou úplně zkřehlé. Generacemi prověřeným a osvědčeným životabudičem ztuhlého těla a pokleslého ducha za dlouhých zimních večerů je horký nápoj s kapkou něčeho ostřejšího.
Co ale vyzkoušet něco originálnějšího, než obyčejný grog nebo svařák? Opusťte vyšlapanou cestičku a zkuste sobě a svým blízkým připravit na zahřátí něco nového a netradičního! Vynikajícím základem pro přípravu horkých míchaných nápojů jsou bylinné likéry Magister a Magister Bohém.
Magister je charakteristický nezaměnitelnou hořkosladkou bylinnou chutí, kterou získává z jedinečné směsi bylin a koření z celého světa, v níž nechybí hořec, levandule, koriandr, muškátový květ či galganový kořen. Bylinky se louhují několik měsíců v jemném lihu a svoji harmonii pak Magister dotváří při zrání v dubových kádích. Magister Bohém byl komponován jako velmi osvěžující a lehce pitelný bylinný likér. Obsahuje například výtažky z lékořice, pomeranče, skořice a dalších bylin, které vytváří harmonickou kombinaci jemně hořké chuti s lehce sladkým akcentem.
Vyzkoušejte je v horkých nápojích, jejichž receptury vymysleli a otestovali přední čeští barmani. Uvidíte, že budete výsledkem příjemně překvapeni!
4 cl Magister , ½ džus jahoda, ½ džus černý rybíz
Suroviny nadávkujeme do hrnce (sklenice), zahřejeme a teplé servírujeme.
4 cl Magister , horké mléko, 1 cl skořicový sirup, káva (espresso)
Mléko našleháme a nalijeme spolu s Magistrem a skořicovým sirupem do sklenice, přidáme vyšlehanou mléčnou pěnu a zalijeme espressem.
4 cl Magister Bohém, 3 plátky citrónu, 4 lístky máty, zelený ledový čaj
Suroviny nadávkujeme do hrnce (sklenice), zahřejeme a teplé servírujeme.
4 cl Magister Bohém, skořice, hřebíček, pomeranč, limetka, citrón, koktejlová třešeň, ½ džuš jablko, ½ džus hruška
Suroviny nadávkujeme do hrnce (sklenice), zahřejeme a teplé servírujeme.
Více na www.magister.cz
Nový komentář
Komentáře
Tak to Magister Latté bych si dala,ňam.
Magistra jedině vychlazeného na hronovském náměstí pří divadelním festivalu.... to teda můžu, nikdy jindy
Magistra nemám ráda, je to na mě moc hořké, i když recepty by stály za vyzkoušení.
magistra horkého jsem nezkoušela - zajímavé