Já nevím, jak vás, ale mě ani moc nepřekvapila zprávička, že Madonna příliž neholduje masovým kulinářským specialitkám, ale dá si raději obyčejný salát ze syrové zeleniny.
A dokonce ráda mlsá sušenky. Jenomže to by nebyla Madonna, aby to nebyly sušenky oříškové, vlastně zdravé a odpovídající racionální výživě. Budete-li mít zájem, napíšu vám recept.
Zatím si můžete pochutnat na stejném salátu jako ona.
Co k tomu budete potřebovat?
Směs různých druhů salátů (ale myslím, že si vystačíte klidně s jedním)
2 natvrdo uvařená vejce
půl šálku černých oliv
kostka kozího sýra (můžete nahradit jiným, pokud vám kozí nevyhovuje)
1 avokádo
390 g konzervovaných srdíček artyčoků (myslím, že se nic nestane, když je oželíte, ale...)
Na zálivku:
3 lžičky balsamického (tak to bylo v receptu) octa
1 polévková lžíce medu
3 lžičky olivového oleje
špetka soli
Přísady pokrájejte na kousky a promíchejte se zálivkou.
Dobrou chuť
Zdroj: 24h
Nový komentář
Komentáře
Andula: Vejce na tvrdo jsou
na chlebu s máslem a lehounce posolené. Jinak je nejim, ani na šunkovém chlebíčku.
Tatarku jsem měla teď výjimečně k dispozici, jinak si dělám zálivky sama.
gerda: já znám tu pomazánku ještě s přidáním jedné lučiny nebo žervé, mňam, zkus to taky ...
gerda: no jo, ale to si musím nejmíň na dva dny odříct sex, protože s takovou samečka k páření nenalákám...
Rybulka: tak to já mám výhodu, že mně chutná všecko a nemusím se omezovat
gerda: Já ti to nenutim, jen ti píšu, jak to dělám já. Kopr nerada
olivy
jen zelene,cerne mi nechutnaji
Salát je bezva, jen bych vynechala vejce a zálivku možná obohatila o 2 lžičky octa navíc a nesolila.
Rybulka: kdepak, jak v tom není jenom kopr, není to ono! Tu chuť právě dělá on. Jo, a ještě se do toho můžou zamíchat bílé jogurty, pak je z toho klidně i večeře.
Amálie: vejce jsou odpornost a tatarka ne?
gerda: pro mě radši žádná, než sušená
Já jím saláty jednou až dvakrát denně, nejim skoro nic jinýho, ale zrovna tenhle bych si nedala. Vadí mi tam to vajíčko a kozí sýr
gerda: Já do zelnýho strouhám trochu mrkve a přidám nějaký koření, třeba oregano.
Vivian: no a? Můžeš si připadat jako Perun hromovládný
Zeleninový saláty miluju, ale jak do toho dám vejce, tak po tom strašně prdím...
gerda:
Já vim. Syrová nebo smažená by mě tam nenapadlo dávat.
Ten salát ze zelí, který popisujš, si dělám moc ráda. Jen dávám obyč ocet.
Já se strašně těším na nové zelí. Pak si udělám tento salát: Zelí jemně nakrájím. V míse rukama podrtím, až pustí šťávu a změkne. Pak tam dám zálivku ze 2 lžic oleje, 2 lžic vinného octa, 2 lžic cukru a špetky soli. Dobře promíchám a pak to ochutím jednou otýpkou pokrájeného čerstvého kopru. Tohle je základ, do kterého se může podle chuti přidat i strouhaná karotka. A vajíčka natvrdo, Amálko!
Ble, olivy!!! A do salátu dávat vejce je taktéž odpornost. A ta zálivka!
Můj dnešní salát byl: spařená brokolice, čínské zelí, 1/4 hermelínu = vše na jemno pokrájené a "zalité" jednou lžičkou tatarky.
Málem jsem si ukrouhla prsty, jak jsem ho hladová na rychlo kuchtila.
salat vypada vyborne
. Olivy kupuju jedine v plechovce za cca 25 a vice Kč. Lahudkou jsou ovsem susene a nebo vakuovane
. Ty z pytliku neberu ani na vareni
natoz jen tak samotne k jidlu
. Ocet mam radeji vinny a nebo jeste lepe cerstvou citronovou nebo limetkovou stavu
gerda: Z toho všeho o čem tu mluvíte, je nejdražší feta
Meander: jak víš, jak chutná brzdová kapalina?!
Andula: furt lepší sušená než žádná
gerda: Taky fakt. Stejně na všechno leju rovnou balsamikový ocet.
Fuj, teď jsem si koupila nějaký zaručeně kvalitní a chutná jako brzdová kapalina, teda asi. Nic horšího si neumím představit.