Určitě jste si přes léto vypěstovali pár bylinek. Tak si je užijte ve voňavém receptu!
![sdgasgh]()
NA 2 PORCE

Příprava: 40 minut
- 750 g nových brambor
- 6 lžic panenského olivového oleje
- 2 lžičky nasekaného čerstvého nebo 1/2 lžičky rozemnutého sušeného tymiánu
- 2 lžičky sekaného čerstvého nebo 1/2 lžičky rozemnutého sušeného oregana (dobromysli)
- hrubou mořskou sůl a pepř na dochucení
1. Pečlivě omyté, ale neoloupané brambory zalijte v hrnci vařící vodou, osolte a uvařte doměkka. Trvá to patnáct až dvacet minut, podle druhu a velikosti.
2. V malé pánvi rozehřejte olej a krátce osmahněte bylinky – jejich vůně se tak rozvine lépe. Z brambor slijte vodu, vsypte je do mísy a každou trochu rozmáčkněte vidličkou; brambora by měla puknout, ale ne se rozpadnout. Přelijte bylinkovým olejem a opatrně promíchejte.
3. Bramborovou směs přesuňte na servírovací mísu. Posypte solí a spoustou černého pepře, nejlépe čerstvě mletého nebo drceného.
OCHUTNEJTE TAKÉ | ||
---|---|---|
![]() |
![]() |
![]() |
Nový komentář
Komentáře
Milujeme šťouchačky, udělám
Pavla_b — #1

nemusí to být špatné, ale u mne vedou klasické šťouchané brambory s cibulkou