Určitě jste si přes léto vypěstovali pár bylinek. Tak si je užijte ve voňavém receptu!

sdgasghNA 2 PORCE

Příprava: 40 minut

  • 750 g nových brambor
  • 6 lžic panenského olivového oleje
  • 2 lžičky nasekaného čerstvého nebo 1/2 lžičky rozemnutého sušeného tymiánu
  • 2 lžičky sekaného čerstvého nebo 1/2 lžičky rozemnutého sušeného oregana (dobromysli)
  • hrubou mořskou sůl a pepř na dochucení

1. Pečlivě omyté, ale neoloupané brambory zalijte v hrnci vařící vodou, osolte a uvařte doměkka. Trvá to patnáct až dvacet minut, podle druhu a velikosti.

2. V malé pánvi rozehřejte olej a krátce osmahněte bylinky – jejich vůně se tak rozvine lépe. Z brambor slijte vodu, vsypte je do mísy a každou trochu rozmáčkněte vidličkou; brambora by měla puknout, ale ne se rozpadnout. Přelijte bylinkovým olejem a opatrně promíchejte.

3. Bramborovou směs přesuňte na servírovací mísu. Posypte solí a spoustou černého pepře, nejlépe čerstvě mletého nebo drceného.

OCHUTNEJTE TAKÉ
Mátový dip & rájtaMátový dip & rájta Bylinkovo-špenátové smaženkyBylinkovo-špenátové smaženky Špízy z kuřecích prsíčekŠpízy z kuřecích prsíček
Reklama