Poznat a ochutnat ty nejlepší jihotyrolská vína lze i s lyžáky na nohou ve 2000 metrů nad mořem. Místní turistická centrála pořádá již každoročně akci s názvem „Sommelier auf der Piste“ tedy Sommeliéři na sjezdovce.

Jak akce probíhá? Doprovod vám bude dělat zkušený gastronomický odborník, kterého na první pohled nerozeznáte od jiných lyžařských instruktorů, ale pokud budete mít štěstí na podobně vtipného průvodce, počkejte si, až sundá bundu. Pod ní totiž bude možná ukrytá původně nažehlená bílá košile a černá kravata.

A pak už se budete pohybovat v jeho doprovodu mezi jednotlivými chatičkami a vychutnávat si skvělé vinné vzorky třeba loňského sběru. A aby vám nevyhládlo, podává se k vínu tyrolský voňavý špek, chlebové placky a sýry od místních farmářů. Těšit se případně máte opravdu na co. Zážitek je to moc příjemný… Objednejte se ale včas.

Víte, že…

Region Jižní Tyrolsko je svou gastronomií vyhlášený. Důkazem je ocenění v podobě michelinských hvězdiček, 19 restaurací jich posbíralo celkem 23!

Termín: 12. a 26. března 2019
Kde: Sjezdovky oblasti Alta Badia a Corvara

Informace & Rezervace
Turistická centrála Alta Badia
Tel.: +39 0471 836 176
info@altabadia.org

Foto: Alta Badia a autorka

Reklama