Díky této kuchařce si budete moci vychutnat kouzlo moderní veganské kuchyně, ať už je váš stravovací styl jakýkoli a uvařit dobré kvalitní jídlo pro celou vaši rodinu. A protože zásadní součást zdravého jídelníčku představují bílkoviny, je tato kniha věnována (zejména) luštěninám jako jejich kvalitnímu rostlinnému zdroji.
Šéfkuchař oblíbené dejvické restaurace Country Life a autor úspěšné Zeleninové kuchařky Petr Klíma spojuje své zkušenosti ze světové gastronomie s každodenní praxí v restauraci i v domácí kuchyni, kreativní postupy a dostupné sezónní suroviny.
Obsah knihy
Autor v knize využívá tyto luštěniny:
- Čočka červená (celá, loupaná), tmavozelená, černá-beluga, zelená velká
- Fazole červená ledvina, pinto, černé oko, adzuki, černá ledvina, mungo, bílá máslová
- Cizrna, zelené fazolky, hrách celý, hrášek, podzemnice olejná-arašídy, hrách žlutý a zelený půlený
Kniha obsahuje veganské luštěninové recepty (bez masa, cukru, vajíček a mléčných výrobků):
- SALÁTY, PŘÍLOHY A POMAZÁNKY
- KLÍČENÉ
- POLÉVKY
- HLAVNÍ CHODY
- LASKOMINY a sladká jídla
Kuchařka je připravena k vydání na konci dubna, které připravuje nakladatelství Smart Press.
Nový komentář
Komentáře
Často vyhledávám zajímavé a neotřelé recepty z luštěnin. Kniha se mi líbí. Jistě se po ní podívám