Kdysi dávno, jsem chtěla v naší domácnosti zavést zdravou stravu. A tak jsem udělala sojové nudličky s čínou a rýži. Asi většina řekne, že jsem blázen, ale mě to fakt chutná! Mohla bych toho sníst tunu. Bohužel manžel stejný názor nezdílí. Z domova je zvyklý jen na nezdravé jídlo-bůček, hranolky atd... Sice toto jídlo mám také ráda, ale není nad sojové maso. Takže párkrát jsem ho doma udělala a teď ho dělám jen když všichni ostatní obědvají mimo domov jinak by mě hnali.
Ohledně oblíbených jídel, tak těch je opravdu hodně. Sním úplně všechno kromě dvou jídel. Při vzpomínce třeba na koprovou omáčku nebo rajskou polévku se okamžitě osypu. A to jen kvůli školní jídelně. Bohužel mi je tak znechutili. To jsou jediná dvě jídla, která v životě jíst nechci a nebudu. K těm oblíbeným patří smažák, obalovaná brokolice nebo květák-to bych mohla jíst pořád, a samozřejmě vše kde se vyskytují houby, ale musí být jen čerstvé, žádné sušené apod. Teď, kdy jsem těhotná, spořádám na posezení plno věcí různých chutí a vůní. Někdy se i okolí diví, jak to dokáži. Také je mi často říkáno, že lednička je můj nevětší kamarád.
Manžel se synem snědí absolutně vše kromě zdravé výživy. Jsou hodně omáčkový, polévkový a na sladký. Takže pokud u nás není upečeno alespoň obden něco sladkého, už je zle. Včera jsem proto dělala olejové těsto, polité tvarohem s jaůdkama a želatinou. Kluci se po tom mohli utlouct.
Jinak samozřejmě milujeme čokoládu. Ale bohužel, mám na ní alergii už odmala. Pokud si vezmu kousek čokolády, začnu šíleně kýchat a špatně se mi dýchá. Odepřít si to sladké pokušení, kterým čokoláda je, je hodně těžké. To už by asi moc lidí nezvládlo. Ale i tak si někdy ďobnu. A čekám zda se reakce projeví či ne.
Koho v jídle obdivuji, je má mladší sestra. Přijde v noci domů, otevře ledničku a sní naposezení třeba tři chleby se salámem. Nebo k obědu si dá 6knedlíků. Nechápu jak to dělá, ale ikdyž se tak cpe, pořád je štíhlá jako proutek. Což jí moc a moc závidím. Ale živit bych jí nechtěla.....
A protože milujeme sladký, přikládám ještě jeden receptík na super sladkou bombu!
Rychlé šlehačkové řezy
3vejce, 1hrnek cukru-krupice, 1hrnek oleje, 1hrnek mléka 2hrnky pol. mouky, 1vanilkový cukr, 1 PRDOP, 1sáček strouhaného kokosu, 15dkg cukru moučka a 2-3kelímky šlehačky
Smícháme vejce, cukr-krupice, olej, mléko a pak postupně přisypáváme mouku rozmíchanou s vanilkovým c. a PRDOPEM. Těsto nalejeme na vymazaný plech. Na syrové těsto nasypeme kokos smícháný s moučkovým cukrem.
Pečeme necelou půl hodinku a na horké opatrně nalijeme neušlehané šlehačky.
Lucka
pozn. red.: text nebyl redakčně upraven
Ta šlehačka na závěr je zajímavá, to nebude žádná suchá buchta, co by se musela zapíjet! :)
Dnešním tématem jsou
VAŠE OBLÍBENÁ JÍDLA, KTERÁ DOMA PŘIPRAVUJETE!
Pište, posílejte recepty, diskutujte, perte se za vaši nejlepší svíčkovou!
Které je u vás to nejoblíbenější jídlo? Co milujete vy, přítel, manžel, děti, tchyně, soused? Jak probíhá příprava, jste pečlivka, nebo máte za půl hodiny navařeno? Dneska se pořádně nadlábnem! Tak pište, jaký je koloběh jídel právě u vás! Inspirujte ostatní...
Pište mi na redakce@zena-in.cz
předmět JÍIDLO
Nejlepší příspěvek odměním hezkou sadou bambusového prostírání na stůl. Těšte se!
Nový komentář
Komentáře
Já mám sojové maso taky ráda a často ho vařím. Musí se ale pořádně ochutit, nechat nasáknout a pokrájet. Přidám červenou papriku, koření, kečup a česnek a nechám hodně omáčky - s bramborem je vynikající.
Anai — #6 Vždyť to jsou normální jídla? Myslím že nic extrémního jim nevařím.
Anai — #6 a ja tvrdim ze je lepsi jist i nezdrave abyt stastna, nez se cpat lupenim a mit z toho deprese... protoze vesela mysl = pul zdravi
Receptík na tu buchtu znám, a je mňomózní. A suchá opravdu není!
Jeje, takhle se stravovat.... no to asi můžeš, dokud jsi mladá, protože po padesátce, možná i dříve, pokud nezměníš jídelníček, neprojdeš dveřma. Já jím extrémně dietně, o smaženinách a české kuchyni si nenechávám ani zdát (nic mně to neříká) a přesto mám o 10 kg víc, než za mlada.... A i kdybys byla geneticky nastavená tak, že neztloustneš, je to strašlivě nezdravé, čím krmíš sebe i svou rodinu!
jastura — #4 na maso si sice sáhnout nenechám, ale sojové maso dáváme občas do číny mezi kuřecí nebo vepřové a fakt nám to chutná
ovšem v segedinu bych to fakt najít nechtěla
No to se ani nedivím, že nechtějí sojové maso. Vždyť to chutná jak špatně předžvýkaná podrážka. Všichni mi tvrdí, že je to jen o tom, jak se to udělá, ale ať se snažili jak chtěli, vždycky to poznám. Jednou to známá chtěla zamaskovat a do segedinu dala jak maso tak sojové... vyjedla jsem maso, soju jsem ji nechala...
Manžel a syn mají recht.
Ta buchta nakonec tu byla nedávno v receptech, já to znám jako řezy Raffaelo a je to fakt rychlý a výborný a žádná suchota!
hele ja vim ze to neni ono, ale kdyz mas alergii na cokoladu, tak vyzkousej bilou, ta by ti vadit nemela.....