Čerstvý sýr Lučina se vyrábí jen z pečlivě vybraných přírodních surovin: z tvarohu, smetany a špetky soli. Proto je Lučina tak chutná a lehce stravitelná. Lze si ji vychutnat klasicky namazanou na pečivu, ale s Lučinou můžete také vařit a péct! Dnes vám přinášíme recept na Lučinovou mrkvovou pomazánku s ořechy a ovocem.

mrkev

Mrkvová lučinová pomazánka s ořechy a ovocem

Příprava: 15 minut
Porce: 4

Co potřebujeme

2 balení Lučiny 100 g
1 středně velká mrkev
hrst ořechů
hrst sušeného ovoce podle vaší chuti (švestky, fíky, brusinky apod.)
6 lístků meduňky
1 polévková lžíce jablečného džusu nebo moštu
1 jablko na ozdobení

Postup při vaření

Nastrouhejte očištěnou mrkev, najemno nasekejte ořechy, sušené ovoce a meduňku. To vše dejte do větší mísy a zalijte lžící jablečného džusu. Přidejte Lučinu a důkladně promíchejte.

lucina12

Tip
Pomazánku podávejte s tmavým chlebem a můžete ji dozdobit kousky čerstvého jablka.

Další inspiraci najdete na www.varimeslucinou.cz

Čtěte také v seriálu Vaříme s Lučinou:

lucinalogo

 

TÉMATA:
SÝR A VEJCE