Čerstvý sýr Lučina se vyrábí jen z pečlivě vybraných přírodních surovin: z tvarohu, smetany a špetky soli. Proto je Lučina tak chutná a lehce stravitelná. Lze si ji vychutnat klasicky namazanou na pečivu, ale s Lučinou můžete také vařit a péct! Dnes vám přinášíme recept na Lučinovou mrkvovou pomazánku s ořechy a ovocem.
Mrkvová lučinová pomazánka s ořechy a ovocem
Příprava: 15 minut
Porce: 4
Co potřebujeme
2 balení Lučiny 100 g
1 středně velká mrkev
hrst ořechů
hrst sušeného ovoce podle vaší chuti (švestky, fíky, brusinky apod.)
6 lístků meduňky
1 polévková lžíce jablečného džusu nebo moštu
1 jablko na ozdobení
Postup při vaření
Nastrouhejte očištěnou mrkev, najemno nasekejte ořechy, sušené ovoce a meduňku. To vše dejte do větší mísy a zalijte lžící jablečného džusu. Přidejte Lučinu a důkladně promíchejte.
Tip
Pomazánku podávejte s tmavým chlebem a můžete ji dozdobit kousky čerstvého jablka.
Další inspiraci najdete na www.varimeslucinou.cz
Čtěte také v seriálu Vaříme s Lučinou:
Nový komentář
Komentáře
Lučina je moc dobrá, pomazánka vypadá dobře
pomazánek není nikdy dost
Zdá sa, že recept je výborný..... len ho vyskúšať....
Lučinu mám ráda i samotnou.Používám ji i při vaření,ale zase vždy čekám na nějakou akci. Kupuji tuto 100g a nebo i ve vaničce 250g.
Postup při vaření ??? Kde, kde? Stojím u sporáku, zapínám plotýnku...
Lučina je bezvadná i samotná