Pražské Vinohrady zažily velkolepou událost. Během několika hodin zde kuchaři Filip Sajler a Ondřej Slanina připravili čtyřicet receptů z aljašského lososa King Oscar. Na své si přišli také návštěvníci Paláce Flóra, kteří za několik minut celý rekord snědli.
Fettucciny s aljašským lososem, aljašský losos v těstíčku, tartaletky s pěnou z aljašského lososa... a sedmatřicet dalších receptů od známých kuchařů i návštěvníků internetové stránky King Oscar. Příprava receptů se stala součástí velkolepé - a nejen kulinářské - show.
„Chtěli jsme na konci roku poděkovat zákazníkům netradičním způsobem. Zároveň jsme využili univerzálnost aljašského lososa, který se výborně hodí k přípravě palačinek stejně jako lahodné polévky,“ říká manažer prodeje společnosti King Oscar pro střední Evropu, Radek Hovorka.
Přítomní hosté se zúčastnili celé řady severských soutěží o zajímavé ceny. V rámci programu byl vyhlášen také vítěz internetové soutěže o nejlepší recept z aljašského lososa. Stala se jím avokádová loďka, kterou do soutěže zaslala Eva Brožová. O výběr se postarala moderátorská dvojice, která programem provázela - Filip Sajler a Ondřej Slanina.
„Fantazie účastníků soutěže nám trochu zamotala hlavu. Těžko vybrat toho opravdu nejlepšího, když aljašský losos výborně chutná třeba i sám o sobě,“ prozradil jeden z moderátorů akce, Filip Sajler.
O tom, že pokrmy z aljašského lososa od King Oscar jsou delikátní, se přesvědčil také zástupce agentury Dobrý den, pan Aleš Zemín, který měl oficiální zápis rekordu na starost.
„Kulinářské rekordy bývají vždy zajímavé, ale často si na nich příliš nepochutnám. Většinou jde o největší dort, rohlík, preclík apod.,“ řekl na závěr Aleš Zemín.
King Oscar - více než sto let konzervovaných ryb
Pod značkou King Oscar se na českém trhu setkáme nejen s lososem, ale i s dalšími rybími výrobky – například jsou to sardinky, sleďové a makrelové filety, šproty a tresčí játra.
Výrobky King Oscar nesou již od roku 1902 jméno vskutku královské. Tehdy poskytl norský a švédský král King Oscar II. královské povolení spojit svoje jméno a portrét právě s těmito výrobky, které si brzy našly cestu do celého světa. Dnes se s nimi můžeme setkat nejen v Evropě, ale jsou mimořádně úspěšnou značkou i na severoamerickém a asijském trhu.
Mořské ryby jsou bohaté na životně důležité látky jako bílkoviny, vitaminy a minerály. Pokrmy z ryb jsou nejen dobré, ale jsou také lehce stravitelné, a jsou proto součástí mnoha diet. Není pravdou, že zdraví prospěšné látky nalezneme jen v čerstvých nebo mražených rybách. Zdravé jsou i rybí konzervy, protože tělu poskytují látky, které posilují srdce, mozek, kosti a chrání i kůži.
Nový komentář
Komentáře
dobrá ryba je fakt
My máme lososa místo kapra.
jj, losos je dost dobrá ryba, ale pořád bych ji nemusela
ryby jsou zdravé, pro mě chutné, dala bych si.
dala bych si něco dobrého
Losos je velmi drahá ryba. Koupila jsem ji jednou v obchoďáku v Hradci, protože vypadala velmi dobře, ale vydaná částka neodpovídala požitku z jídla.
Rybičky jíme,lososa zatím jenom v pomazánce,ale polepším se.Jinak baštíme kapříky ,tresky,tuňáka atd.ale nejraději mám rybí saláty,ryby v aspiku,v remuládě...a zavináče hmmm
miluju lososa a nejraději na švédský způsob
Mám hlad.
Mám hlad.
lososa jsem ještě nechutnala
Jakákoli ryba, když je chutně upravená , je pro mne lákadlem.
Užívám si jich každé léto u moře, protože Chorvati, Řekové, ale i Taloši je prostě umí.
rybičky já ráda...
fuj to vypadá dobře a na to mé hladové bříško každou hodinu
Rybičky už nejím i když losos a šproty mě stále lákají. jednou jsem měla nějaké rybičky v oleji,něco mi chrupalo mězi zuby, koukala jsem na to a byla to rybí očička.Málem jsem se po
a rybičkám dala STOP.
všechny ryby miluji,myslím tepelně upravené
myslela jsem si, že není nic zdravějšího, než ryba. Teď mi tuhle jistotu naboural pořad Pod pokličkou, kde tvrdili, že to zas není tak horký a že jíst ryby není zase takovej zázrak.
ja lososa nemusim