Vychutnejte si čerstvé ryby v letních receptech. Nezaberou moc času a přitom z nich na vás dýchne krásné letní nicnedělání.
NA 4 PORCE
35 minut
- 4 filátka z lososa, každé o váze asi 200 g
- 50 g změklého másla
- 4 lžíce krájených loupaných mandlí nebo mandlových lupínků
- 4 lžíce čerstvé petrželky
- 50 g sýra typu ementál nebo eidam, nastrouhaného nahrubo
- sůl a pepř na dochucení
1. Troubu předehřejte na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů. Kousky ryby ze všech stran osolte a opepřete. Zapékací formu, do které se vejdou všechna filátka vedle sebe, důkladně vymastěte máslem. Zbylým máslem potřete kousky ryby.
2. V misce promíchejte mandle, nasekanou petrželku a nastrouhaný sýr. Směs na filátka pečlivě přitiskněte.
3. Zapékací formu vložte do trouby a pečte rybu zhruba patnáct až dvacet minut. Po uplynutí této doby už by měla být krusta na povrchu krásně zlatavá a správně křupavá.
4. Jídlo podávejte nejépe s vařenými bramborami a zeleným salátem, případně s dušenou zeleninou, například brokolicí.
OCHUTNEJTE TAKÉ | ||
---|---|---|
![]() Sendvič tuňák, pesto a olivy |
![]() Obložená bageta z azurového pobřeží |
![]() Superrychlá ryba na kari |
Nový komentář
Komentáře
To vypadá dobře, vyzkouším.
Hmm to je nádhera, to miluju