IMG_1376.jpg (555 KB)
Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 4 filety z lososa
  • koření na ryby

na salát

  • 800 g brambor
  • 400 g kuchyňské cibule
  • 400 g červené cibule
  • 6 ředkviček
  • svazek jarní cibulky
  • 3 lžíce krupicového cukru
  • 2 lžíce kvasného octa
  • sůl
  • červený pepř, hrubě mletý
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 lžíce francouzské hrubozrnné hořčice

Postup

Oloupané brambory nakrájejte na kousky a dejte vařit do osolené vody. Až budou měkké, sceďte.

Všechnu oloupanou cibuli nakrájejte na kolečka. Na rozehřátou pánev dejte zahřát olej. Vsypejte nakrájenou cibuli a opékejte přibližně pět až osm minut. Cibule může začít velice lehce zlátnout. V této chvíli zasypejte cukrem, míchejte, dokud se nerozpustí. Ochuťte solí, pepřem a přidejte ocet. Promíchejte minutu, dvě společně prudce provařte a sundejte z plotny.

Do pánve přidejte na kolečka nakrájené jarní cibulky a kolečka ředkviček. Promíchejte a podle chuti ještě dolaďte solí, pepřem.

Promíchejte cibuli s brambory. Dochuťte ještě solí, pokud je potřeba, a hlavně přidejte hrubozrnnou hořčici. Promíchejte a podávejte k lososu.

Jak na něj? To je velice snadné. Ochuťte kořením na ryby a solí a připravte v páře. Buď v parním hrnci, parní troubě nebo v cedníku v hrnci nad párou.

Salát můžete podávat teplý, vlažný i studený.

Dobrou chuť přeje Elly.

Exotický losos s pikantní omáčkou a mangem

12.jpg (101 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Candát s houbovými kroupami

13.jpg (125 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Treska s květákovým pyré a rajčaty

16.jpg (77 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama