Foto: Alena Kolaříková
Suroviny
- 4 filety z lososa
- koření na ryby
na salát
- 800 g brambor
- 400 g kuchyňské cibule
- 400 g červené cibule
- 6 ředkviček
- svazek jarní cibulky
- 3 lžíce krupicového cukru
- 2 lžíce kvasného octa
- sůl
- červený pepř, hrubě mletý
- 2 lžíce olivového oleje
- 4 lžíce francouzské hrubozrnné hořčice
Postup
Oloupané brambory nakrájejte na kousky a dejte vařit do osolené vody. Až budou měkké, sceďte.
Všechnu oloupanou cibuli nakrájejte na kolečka. Na rozehřátou pánev dejte zahřát olej. Vsypejte nakrájenou cibuli a opékejte přibližně pět až osm minut. Cibule může začít velice lehce zlátnout. V této chvíli zasypejte cukrem, míchejte, dokud se nerozpustí. Ochuťte solí, pepřem a přidejte ocet. Promíchejte minutu, dvě společně prudce provařte a sundejte z plotny.
Do pánve přidejte na kolečka nakrájené jarní cibulky a kolečka ředkviček. Promíchejte a podle chuti ještě dolaďte solí, pepřem.
Promíchejte cibuli s brambory. Dochuťte ještě solí, pokud je potřeba, a hlavně přidejte hrubozrnnou hořčici. Promíchejte a podávejte k lososu.
Jak na něj? To je velice snadné. Ochuťte kořením na ryby a solí a připravte v páře. Buď v parním hrnci, parní troubě nebo v cedníku v hrnci nad párou.
Salát můžete podávat teplý, vlažný i studený.
Dobrou chuť přeje Elly.
Exotický losos s pikantní omáčkou a mangem
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Alena Kolaříková
Treska s květákovým pyré a rajčaty
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář