Suroviny
1 kg brambor
500 g jablek
1 bobkový list
sůl
4 filety z lososa
olivový olej
100 ml mléka
100 g másla
bílý pepř
muškátový oříšek
Postup
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Dáme vařit do osolené vody s bobkovým listem.
Asi po 10 minutách přidáme kostičky oloupaných jablek a vaříme ještě 6-8 minut.
Mezitím si na olivovém oleji osmažíme osoleného a opepřeného lososa.
Uvařené brambory s jablky scedíme, mléko zahřejeme a necháme v něm rozpustit máslo. Brambory rozmačkáme a postupně k nim přiléváme mléko s máslem.
Dochutíme solí a pepřem a podáváme jako přílohu k lososovi.
Dobrou chuť přeje elly.
Nový komentář
Komentáře
takovou kaši neznám, rozhodně vyzkoušíme
hubajda — #5 hm to může být dobre
ja zas davam mrkev do bramborove kase a cesnek
tak to je zajímavá kaše,neznám ...
dasad — #2 jablková kaše nám chutnala moc. vyzkoušela jsem i ten tvůj tip na majonézovou a byla opravdu výborná. jen jsem kvůli dětem dala hellmanns yofresh majolku a bylo.
jablkova kase vypada zvlastne a lakave, nedavno jsem vyzkousela kasi s tatarkou http://recepty.chytrazena.cz/grilovani/hovezi-steak-s-bramborovou-kasi-hellmanns-125163.html a byla jsem taky prijemne prekvapena, urcite vyzkousim
Jablkovou kaši určitě vyzkouším. Díky za tip.
Ryby naprudko smažím vždycky na másle, co si vozím z Polska. Tento víkend jsem zkoušela na českém másle a to bylo hrozné - samá voda. Olivovým olejem potíráme maso před grilováním.