Foto: Alena Kolaříková
Listová čekanka - radicchio, je velice oblíbená například v Itálii. Hodí se jak čerstvá do salátů, tak na vaření. Její chuť je nahořklá a tato chuť se lehce zmírní tím, že ji uvaříte, upečete a ugrilujete. Kromě toho, že je výborná, tak je také velice prospěná pro naše zdraví.
Suroviny
- 400 g lososa
- asi 20 větších krevet
- 3 čekanky - radicchio
- 1 pórek
- 200 ml smetany ke šlehání
- sůl
- bílý pepř
- 1 balení noků (500 g)
- máslo
Postup
Ve velké pánvičce si rozehřejte kousek másla. Dejte na něj opékat kostky lososa. Kdo chce, může z lososa odstranit kůži, ale není to nutné. Lososa stačí ochutit solí a bílým pepřem. Až jsou kousky lososa opečené (změní svou barvu z tmavě růžové na světlou), dejte je z pánve na talíř.
Do výpeku dejte na kolečka nakrájený pórek (celou bílou část a velký kus zelené) a na kousky nakrájené radicchio. Opékejte společně asi osm minut. Do pánve přidejte zpět lososa a také oloupané krevety. Zalijte smetanou, ještě lehce ochuťte solí a pepřem. Promíchejte a provařte společně zhruba tři, čtyři minuty.
Podávejte s opečenými nebo uvařenými bramborovými noky.
Dobrou chuť přeje Elly.
Noky - lehké a chutné jídlo
Gnocchi se šalvějí dýní a salsicciou
Foto: Alena Kolaříková
Bramborové noky s trhaným kachním masem
Foto: Alena Kolaříková
Krůtí kousky se šalvějí a domácími noky
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Losůska mohu na všechny způsoby.