DSC_0301.jpg (154 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Listová čekanka - radicchio, je velice oblíbená například v Itálii. Hodí se jak čerstvá do salátů, tak na vaření. Její chuť je nahořklá a tato chuť se lehce zmírní tím, že ji uvaříte, upečete a ugrilujete. Kromě toho, že je výborná, tak je také velice prospěná pro naše zdraví.

Suroviny

  • 400 g lososa
  • asi 20 větších krevet
  • 3 čekanky - radicchio
  • 1 pórek
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • sůl
  • bílý pepř
  • 1 balení noků (500 g)
  • máslo

DSC_0303.jpg (126 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Postup

Ve velké pánvičce si rozehřejte kousek másla. Dejte na něj opékat kostky lososa. Kdo chce, může z lososa odstranit kůži, ale není to nutné. Lososa stačí ochutit solí a bílým pepřem. Až jsou kousky lososa opečené (změní svou barvu z tmavě růžové na světlou), dejte je z pánve na talíř. 

Do výpeku dejte na kolečka nakrájený pórek (celou bílou část a velký kus zelené) a na kousky nakrájené radicchio. Opékejte společně asi osm minut. Do pánve přidejte zpět lososa a také oloupané krevety. Zalijte smetanou, ještě lehce ochuťte solí a pepřem. Promíchejte a provařte společně zhruba tři, čtyři minuty.

Podávejte s opečenými nebo uvařenými bramborovými noky.

Dobrou chuť přeje Elly.

Noky - lehké a chutné jídlo

Gnocchi se šalvějí dýní a salsicciou

4.jpg (228 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Bramborové noky s trhaným kachním masem

5.jpg (136 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Krůtí kousky se šalvějí a domácími noky

6.jpg (118 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama