lososnapomerancich.jpg (91 KB)

Jednou týdně ryba? Proč ne! S našimi výbornými recepty to bude hračka.

Suroviny

  • 4 filety z lososa (jeden cca 180-200 g)
  • 4 pomeranče
  • podle chuti sůl
  • 4 stroužky česneku
  • olivový olej
  • bílý pepř
  • oregano

Postup

Připravte si velkou misku nebo hluboký talíř. Do něj vymačkejte šťávu ze tří pomerančů. Ochuťte solí, pepřem a oreganem. Přidejte prolisované stroužky česneku a tři lžíce olivového oleje. 

Filety z lososa dejte do připravené marinády, kůží nahoru. Vložte do lednice a nechejte marinovat přes noc, nebo minimálně tři hodiny.

Na druhý den vyndejte lososa z marinády a dejte každou porci zvlášť na plátek alobalu, potřený olejem. Nahoru položte plátky pomeranče. Ty nakrájejte natenko, z posledního pomeranče. Pevně zavřete a naskládejte do zapékací nádoby.

Dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečte asi půl hodiny.

Podávejte s brambory nebo bramborovou kaší.

Dobrou chuť přeje Jana Vítková.

Perfektní rybí recepty z našeho magazínu

Losos v balíčku

papilota.jpg (76 KB)

Pstruh pečený s máslem a česnekem

DSC_0429.jpg (133 KB)

Sumeček s pikantní omáčkou a rýží

DSC_2176.jpg (135 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Jana Vítková

Reklama