image.png

Budete potřebovat: 

  • 1 kg brambory
  • 275 g polohrubá mouka
  • 7 g sůl
  • kachní sádlo na pomazání

Postup:

Brambory uvaříme ve slupce, vychladnuté očistíme, nastrouháme a smícháme s polohrubou moukou. Vypracujeme těsto, které na pomoučené desce vypracujeme na placky. Placky opečeme na suché pánvi a následně potřeme kachním sádlem.

Trhané hovězí maso

  • 500 g hovězí plec
  • 1 PL Kampotský černý pepř La Plantation
  • 1 PL uzená paprika
  • 1 PL Římský kmín
  • 1 PL mletý koriandr
  • 1 PL skořice mletá
  • 1 ČL Cayenský pepř
  • 1 PL mořská sůl
  • 1 PL hnědý cukr
  • 1 PL mletý sušený česnek
  • 2 ks cibule
  • 250 ml olej

Postup:

Maso si očistíme a vložíme do teplo vzdorné nádoby. Do druhé nádoby přidáme všechny suroviny kromě cibule a smícháme, směs pak celou vylijeme na maso, které v marinádě pořádně promícháme. Cibuli nasekáme na plátky a smícháme spolu s masem a omáčkou. Na nádobu dáme 2-3 vrstvy alobalu a necháme maso dusit při 90 °C cca 10 hodin. Maso následně vytáhneme a pomocí 2 vidliček natrháme. Omáčku zredukujeme zhruba na 1, přilijeme k trhanému masu a pořádně promícháme.

Nakládaná šalotka

200 g voda
200 g vinný ocet bílý
40 g cukr
10 g sůl
2 g Kampotský pepř La Plantation
2 g koriandr celý
300 g šalotka

Postup: 

Všechny ingredience kromě šalotky smícháme a povaříme. Šalotku očistíme a vložíme do uzavřené nádoby. Zalijeme ještě teplým rozvarem a necháme alespoň 5 dní odležet. Nakládaná šalotka je perfektní i na letní grilování.

Reklama