Lívance z rýžové mouky
Ingredience:
- 160 g rýžové mouky Pernerka
- 160 g bílého jogurtu
- 30 g vanilkového cukru
- 10 g prášku do pečiva
- 3 vejce
- máslo na vymazání lívanečníku
- povidla či javorový sirup na pomazání
Postup:
Smícháme mouku s práškem do pečiva a cukrem. Přidáme bílý jogurt, vejce a vytvoříme hladké lehce tekuté těsto. Necháme 15 minut odstát. Lívanečník, případně pánev vymažeme máslem a takto smažíme z každé strany pomalu cca 3 minuty. Lívance pomažeme povidly a ihned podáváme.
Proteinové lívance
Ingredience:
- 30 g celozrnné špaldové hladké mouky Pernerka
- 3 bílky
- 30 g čokoládového proteinu
- 5 g prášku do pečiva
- kokosový olej
Postup:
Smícháme mouku, protein a kypřící prášek. Bílky si vyšleháme do tuhého sněhu. Suchou směs přidáme k bílkům a promícháme. Lívanečník nebo pánvičku si vymažeme kokosovým olejem a smažíme středně velké lívance.
TIP: Chutnají skvěle i s jakýmkoli sezonním ovocem, marmeládou, tvarohem, jogurtem nebo třeba jen s javorovým sirupem.
Nebo raději palačinky? I na ty u nás najdete recept:
Slané palačinky se šunkou a sýrem
Foto: Alena Kolaříková
Ovesné palačinky s jahodovou náplní
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář