Lívance z rýžové mouky

62306a73acf18obrazek.pngFoto: Pernerka

Ingredience:

  • 160 g rýžové mouky Pernerka
  • 160 g bílého jogurtu
  • 30 g vanilkového cukru
  • 10 g prášku do pečiva
  • 3 vejce
  • máslo na vymazání lívanečníku
  • povidla či javorový sirup na pomazání

Postup:

Smícháme mouku s práškem do pečiva a cukrem. Přidáme bílý jogurt, vejce a vytvoříme hladké lehce tekuté těsto. Necháme 15 minut odstát. Lívanečník, případně pánev vymažeme máslem a takto smažíme z každé strany pomalu cca 3 minuty. Lívance pomažeme povidly a ihned podáváme.

Proteinové lívance
62306aa41446aobrazek.pngFoto: Pernerka

Ingredience:

  • 30 g celozrnné špaldové hladké mouky Pernerka
  • 3 bílky
  • 30 g čokoládového proteinu
  • 5 g prášku do pečiva
  • kokosový olej

Postup:

Smícháme mouku, protein a kypřící prášek. Bílky si vyšleháme do tuhého sněhu. Suchou směs přidáme k bílkům a promícháme. Lívanečník nebo pánvičku si vymažeme kokosovým olejem a smažíme středně velké lívance.

TIP: Chutnají skvěle i s jakýmkoli sezonním ovocem, marmeládou, tvarohem, jogurtem nebo třeba jen s javorovým sirupem.

Nebo raději palačinky? I na ty u nás najdete recept: 

Slané palačinky se šunkou a sýrem

2.jpg (118 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Ovesné palačinky s jahodovou náplní

3.jpg (90 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama