Suroviny
350 g polohrubé mouky
30 g droždí
1 lžíce cukru
špetka soli
2 žloutky
asi 0,6 l mléka
50 g ovesných vloček
tuk
džem nebo skořicový cukr
Postup
V míse rozetřeme droždí s cukrem, lžící mouky a trošku vlažného mléka. Vločky si zalijeme šálkem mléka. K vykynutému kvásku přidáme sůl, žloutky, mouku a vlažné mléko a připravíme zahoustlé těsto. Po vykynuté do něj přimícháme namočené ovesné vločky. Pak již jen na vymaštěném lívanečníku (může být i normální pánvička) pečeme lívance.
Podáváme s džemem nebo posypané skořicí - skořicovým cukrem.
Dobrou chuť přeje PetraM.
Nový komentář
Komentáře
vlocky moc nemusime ale ja kasu jo
jo tak ty mám ráda
Umím dobrý koláč s vločkami, kam to mám písnout?
s ovesnými vločkami také dělám, jsou takové křupavější,mám je raději než obyčejné...
můžu ty lívance udělat i bez těch ovesných vloček?
jinak stejné složení a míry ostatních surovin zůstanou?