Občasným zařazením sladkého v týdenním rozvrhu nemůžete nic zkazit. Nicméně se doporučuje sladké konzumovat v dopoledních hodinách, kdy je ideální čas pro tělo získat pořádnou dávku energie, aby bylo připraveno na všechny výzvy. Jako sladkou možnost nabízíme perfektní kombinaci sezónních jablek a ořechů v listových rohlíčcích. Jablka jsou nositelem vitamínů a ořechy jsou nutričně vydatné a jsou navíc skvělou potravou pro mozek i nervovou soustavu.
Foto: Akademie kvality
Recept
Ingredience:
- 4 velká jablka
- 400 g listového těsta
- 2 vejce
- 50 g vlašských ořechů
- 20 g třtinového cukru
Postup:
Jablka oloupeme, nakrájíme je na tenké měsíčky a zbavíme jadřinců. Listové těsto rozválíme na tenký obdélník a z něj vykrojíme trojúhelníčky. Trojúhelníčky potřeme vyšlehaným vejcem. Na každý trojúhelníček posypeme nasekanými ořechy a cukrem. Na jeden konec trojúhelníčku umístíme měsíčky jablka. Trojúhelníčky zabalíme do tvaru rohlíčků. Rohlíčky umístíme na vymazaný plech. Předehřátou troubu nastavíme na 180 °C a rohlíčky pečeme cca 25 minut, dokud nebudou zlatavé.
Tip: K rohlíčkům doplňte zvlášť na misku sladké ovoce a ořechy k mlsání během celého dne. A pokud budete chtít rohlíčky ozvláštnit, vyzkoušejte k náplni hrušky, švestky či jiné podzimní plody.
Další náš tip na svačinu:
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář