Občasným zařazením sladkého v týdenním rozvrhu nemůžete nic zkazit. Nicméně se doporučuje sladké konzumovat v dopoledních hodinách, kdy je ideální čas pro tělo získat pořádnou dávku energie, aby bylo připraveno na všechny výzvy. Jako sladkou možnost nabízíme perfektní kombinaci sezónních jablek a ořechů v listových rohlíčcích. Jablka jsou nositelem vitamínů a ořechy jsou nutričně vydatné a jsou navíc skvělou potravou pro mozek i nervovou soustavu.

64f85dd19c9c2obrazek.jpgFoto: Akademie kvality

Recept

Ingredience:

  • 4 velká jablka
  • 400 g listového těsta
  • 2 vejce
  • 50 g vlašských ořechů
  • 20 g třtinového cukru

Postup:

Jablka oloupeme, nakrájíme je na tenké měsíčky a zbavíme jadřinců. Listové těsto rozválíme na tenký obdélník a z něj vykrojíme trojúhelníčky. Trojúhelníčky potřeme vyšlehaným vejcem. Na každý trojúhelníček posypeme nasekanými ořechy a cukrem. Na jeden konec trojúhelníčku umístíme měsíčky jablka. Trojúhelníčky zabalíme do tvaru rohlíčků. Rohlíčky umístíme na vymazaný plech. Předehřátou troubu nastavíme na 180 °C a rohlíčky pečeme cca 25 minut, dokud nebudou zlatavé.

Tip: K rohlíčkům doplňte zvlášť na misku sladké ovoce a ořechy k mlsání během celého dne. A pokud budete chtít rohlíčky ozvláštnit, vyzkoušejte k náplni hrušky, švestky či jiné podzimní plody.

Další náš tip na svačinu:

foca.jpgFoto: Alena Kolaříková