Foto: Alena Kolaříková
Cupcakes byly jednu dobu obrovským hitem. Doba jejich největší slávy už je sice pryč, pořád však jde o nápaditý dezert na každou oslavu nebo jen tak, ke kávě či čaji. Nekonečné množství kombinací, různé druhy základních mufinů a také dokonalé a jemné krémy. Máme pro vás další tip do sbírky.
Suroviny
mufiny
- 4 vejce
- 1 hrnek třtinového cukru
- 1 hrnek mléka
- 1 hrnek rozpuštěného másla nebo Hery máslová příchuť
- 1,5 hrnku polohrubé mouky
- 0,5 hrnku opražených a namletých lískových ořechů
- 1 prášek do pečiva
krém
- 500 g mascarpone
- 100 g Nutelly
na ozdobu
- nahrubo nasekané lískové ořechy
Foto: Alena Kolaříková
Postup
Připravte si krém, který necháte v lednici vychladit.
V robotu nebo šlehačem vyšlehejte společně mascarpone a Nutellu. Komu se zdá krém málo sladký (věřte, není), může přidat ještě podle chuti trochu moučkového cukru.
Jak na základní mufiny?
Promíchejte cukr, mouku, mleté lískové ořechy a prášek do pečiva. Přidejte vejce. Přidejte rozpuštěné máslo a mléko.
Umíchejte těsto. Naplňte do papírových košíčků ve formě na mufiny.
Pečte na 180 °C, půl hodiny. Nechejte úplně vychladnout a ozdobte krémem a nasekanými lískovými ořechy.
Dobrou chuť přeje Elly.
Cupcakes z našeho magazínu
Foto: Alena Kolaříková
Vanilkové cupcakes s krémem z bílé čokolády
Foto: Alena Kolaříková
Cupcakes s jahodami a rebarborou
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Milujeme muffiny i cupcakes