IMG_20170207_095510.jpg (98 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Cupcakes byly jednu dobu obrovským hitem. Doba jejich největší slávy už je sice pryč, pořád však jde o nápaditý dezert na každou oslavu nebo jen tak, ke kávě či čaji. Nekonečné množství kombinací, různé druhy základních mufinů a také dokonalé a jemné krémy. Máme pro vás další tip do sbírky.

Suroviny

mufiny

  • 4 vejce
  • 1 hrnek třtinového cukru
  • 1 hrnek mléka
  • 1 hrnek rozpuštěného másla nebo Hery máslová příchuť
  • 1,5 hrnku polohrubé mouky
  • 0,5 hrnku opražených a namletých lískových ořechů
  • 1 prášek do pečiva

krém

  • 500 g mascarpone
  • 100 g Nutelly

na ozdobu

  • nahrubo nasekané lískové ořechy

IMG_20170207_095521.jpg (119 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Postup

Připravte si krém, který necháte v lednici vychladit.

V robotu nebo šlehačem vyšlehejte společně mascarpone a Nutellu. Komu se zdá krém málo sladký (věřte, není), může přidat ještě podle chuti trochu moučkového cukru. 

Jak na základní mufiny?

Promíchejte cukr, mouku, mleté lískové ořechy a prášek do pečiva. Přidejte vejce. Přidejte rozpuštěné máslo a mléko.
Umíchejte těsto. Naplňte do papírových košíčků ve formě na mufiny.

Pečte na 180 °C, půl hodiny. Nechejte úplně vychladnout a ozdobte krémem a nasekanými lískovými ořechy.

Dobrou chuť přeje Elly.

Cupcakes z našeho magazínu

Cupcakes se slaným karamelem

7.jpg (86 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Vanilkové cupcakes s krémem z bílé čokolády

9.jpg (66 KB)

Foto: Alena Kolaříková
Cupcakes s jahodami a rebarborou

5.jpg (90 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama