Suroviny na 4 porce:
- 350 g linguine
- 160 g balení tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
- 1 mrkev
- 1 celer
- 1 cibule
- 200 g mraženého měkkého hrášku
- 100 g rajčatové dužiny
- 40 ml extra panenského olivového oleje
- sůl
- snítka petrželky
Postup:
Přiveďte hodně osolenou vodu k varu a mezitím očistěte zeleninu, nakrájejte mrkev na kostičky, nakrájejte celer, cibuli a petržel.
Mrkev, celer a cibuli opečte na pánvi na oleji dozlatova, přidejte hrášek a rajčatovou dužinu, dochuťte solí a vařte asi 10 minut. Jakmile je hotovo, přidejte scezeného tuňáka a petrželku.
Vložte linguine do vroucí vody a po uvaření těstoviny sceďte, okořeňte, smíchejte na pánvi s připravenou směsí a ihned podávejte.
Máme pro vás i další recepty:
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Ragú s hráškem a tuňákem vypadá skvěle.