RM-Linguine-s-tunakovym-ragu-a-hraskem-SMALL.jpgFoto: Rio Mare

Suroviny na 4 porce: 

  • 350 g linguine
  • 160 g balení tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
  • 1 mrkev
  • 1 celer
  • 1 cibule 
  • 200 g mraženého měkkého hrášku 
  • 100 g rajčatové dužiny 
  • 40 ml extra panenského olivového oleje
  • sůl
  • snítka petrželky

Postup:

Přiveďte hodně osolenou vodu k varu a mezitím očistěte zeleninu, nakrájejte mrkev na kostičky, nakrájejte celer, cibuli a petržel.

Mrkev, celer a cibuli opečte na pánvi na oleji dozlatova, přidejte hrášek a rajčatovou dužinu, dochuťte solí a vařte asi 10 minut. Jakmile je hotovo, přidejte scezeného tuňáka a petrželku.

Vložte linguine do vroucí vody a po uvaření těstoviny sceďte, okořeňte, smíchejte na pánvi s připravenou směsí a ihned podávejte.

Máme pro vás i další recepty: 

Avokádové špagety

1.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Těstoviny s rajčaty a tuňákem

3.jpg

Foto: Alena Kolaříková