DSC_0770.jpg (145 KB)

Pro dnešní recept jsem vybrala těstoviny s názvem linguine. Vypadají jako špagety, jsou stejně dlouhé a štíhlé, na rozdíl od špaget nejsou kulaté, ale mají placatý tvar. Široké jsou zhruba 4 mm. V obchodech je najdete také pod názvem bavette. 

Ryba? Oblíbené kousky lososa. Perfektní bude také treska nebo pstruh lososovitý. Oběd bude hotový za 20 minut, včetně všech příprav.

Suroviny

  • 400 g linguine
  • 400 g čerstvého lososa
  • sůl
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 1 citron
  • 1 stroužek česneku
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 2 stonky jarní cibulky
  • máslo
  • parmezán

DSC_0773.jpg (138 KB)

Postup

Dejte vařit linguine, podle návodu. Nezapomeňte dostatečně osolit vodu.

Jarní cibulku nakrájejte na tenké, šikmé proužky. Zelené části nechejte stranou, ty vmícháte do jídla později. V hrnci si rozehřejte kousek másla a na něj dejte opékat bílé části jarní cibulky. Lososa nakrájejte na kousky a přidejte k cibuli.

Ochuťte solí, pepřem a propasírovaným česnekem. Promíchejte a opékejte asi tři minuty. Přidejte šťávu z poloviny citronu. Promíchejte a zalijte smetanou. Ochutnejte a podle vlastní chuti můžete ještě dochutit solí a pepřem.

Asi pět minut společně provařte, na vyšší teplotu, aby smetana bublala. Ochutnejte a klidně můžete přidat i trochu více citronové šťávy.

Uvařené linguine sceďte, ale nezapomeňte si nechat asi půl hrnku vody, ve které se vařily. Do těstovin vmíchejte lososa s omáčkou. Promíchejte, minutu až dvě společně provařte. Přidejte větší část zelené jarní cibulky, trochu si nechejte na ozdobu.

Když se vám bude zdát, že jsou těstoviny suché, přidejte trochu vody, ve které se vařily a opět minutu provařte, promíchejte. 

Když mají těstoviny tu správnou konzistenci i chuť, podávejte. Na talíři posypejte nastrouhanou citronovou kůrou a zelenou jarní cibulkou. Kdo chce, může přidat trošku strouhaného parmezánu.

Dobrou chuť přeje Elly.

Těstoviny - rychlé obědy z našeho magazínu

Chřestové špagety

spagetychrest.jpg (92 KB)

Snadné špagety se slaninou a špenátem

spagetyspenat.jpg (245 KB)

Penne all’ arrabbiata

arrabiata.jpg (81 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Uložit

Uložit

Reklama