levandule.jpg (120 KB)

Levandulový sirup se dá přidávat do míchaných drinků, dezertů, zmrzlin, sirupů i ledových čajů. 

Suroviny

  • 120 květů i se stonkem
  • 6 bio citronů
  • 60 g kyseliny citronové 
  • 3 litry převařené vody
  • 3 kg cukru krupice 

Postup

Květy levandule i se stonky nastříhejte na menší kousky. Přilijte převařenou vodou.

Citrony omyjte, osušte a nakrájejte i s kůrou na tenká kolečka. Vmíchejte k levanduli a přidejte i kyselinu citronovou. 

Nechejte na chladném místě 24 hodin.

Poté přeceďte přes plátno. Zahřejte na 40 °C a přidejte cukr. Míchejte průběžně, dokud se cukr nerozpustí. 

Hotový sirup nalijte do čistých, nejlépe vyvařených sklenic a zavíčkujte.

Skladujte v chladu a temnu, ideálně ve sklepě.

Dobrou chuť přeje Elly.

Tři voňavé levandulové recepty z našeho magazínu

Francouzské toasty s levandulovým cukrem

levandule2.jpg (83 KB)

Cupcakes z dýně Hokkaido s nektarinkami

cupcakes2.jpg (135 KB)

Rybízové mufiny s jogurtem a levandulí

muffin2.jpg (124 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Alena Křištofová

Reklama