Levandulový sirup se dá přidávat do míchaných drinků, dezertů, zmrzlin, sirupů i ledových čajů.
Suroviny
- 120 květů i se stonkem
- 6 bio citronů
- 60 g kyseliny citronové
- 3 litry převařené vody
- 3 kg cukru krupice
Postup
Květy levandule i se stonky nastříhejte na menší kousky. Přilijte převařenou vodou.
Citrony omyjte, osušte a nakrájejte i s kůrou na tenká kolečka. Vmíchejte k levanduli a přidejte i kyselinu citronovou.
Nechejte na chladném místě 24 hodin.
Poté přeceďte přes plátno. Zahřejte na 40 °C a přidejte cukr. Míchejte průběžně, dokud se cukr nerozpustí.
Hotový sirup nalijte do čistých, nejlépe vyvařených sklenic a zavíčkujte.
Skladujte v chladu a temnu, ideálně ve sklepě.
Dobrou chuť přeje Elly.
Tři voňavé levandulové recepty z našeho magazínu
Francouzské toasty s levandulovým cukrem
Cupcakes z dýně Hokkaido s nektarinkami
Rybízové mufiny s jogurtem a levandulí
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Alena Křištofová
Nový komentář
Komentáře
Vyzkousim
dělala jsem a je opravdu jemný lahodný doporučuji vyzkoušet
super
musím dat recept kamarádce
Určitě vyzkouším.