tessalat.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 400 g těstovin (motýlci, kolínky, vruty...)
  • 300-400 g šunky vcelku
  • 150 nastrouhaného sýra Gran Moravia
  • 200 g majonézy
  • 300 g zakysané smetany
  • 4 lžíce oblíbené hořčice
  • 5 vajíček uvařených natvrdo
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvá zelenina a klíčky podle chuti a aktuálního stavu lednice
  • Olivový olej

Postup

Těstoviny uvařte doměkka, podle návodu na obalu. Sceďte a poté dejte zpátky do hrnce. Zalijte dvěma lžícemi olivového oleje a promíchejte. Nechejte vychladnout.

Občas je promíchejte, aby se k sobě nepřilepily.

Do studených těstovin vmíchejte na kousky nakrájenou šunku, nastrouhaný sýr, nakrájenou zeleninu, klíčky i vajíčka, která jste nasekali nadrobno. Přidejte zakysanou smetanu a majonézu, dochuťte hořčicí a promíchejte.

Podle chuti ještě osolte a opepřete.

Podávejte vychlazené.

Dobrou chuť přeje Elly.

Letní těstoviny s rajčaty a tuňákem

4.jpg

Foto: Alena Kolaříková

Snadné těstoviny s plody moře

5.png (337 KB)

Foto: Alena Kolaříková