Těstovinové saláty patří mezi oblíbená letní jídla. Můžete si je bez problémů zabalit do práce a tam v lednici počkají až do oběda, kdy si je vychutnáte lépe než horké jídlo. Můžete do nich přidat téměř cokoliv, co máte rádi. Každý má své oblíbené kombinace. Zelenina je navíc skvěle osvěží.
Suroviny
- 300 g těstovin (drobnější tvary)
- 100 g černých oliv
- 300 g tuňáka v olivovém oleji
- 150 g polníčku
- 250 g rajčat (nejlépe cherry)
- sůl
- pepř
Postup
Těstoviny uvařte v osolené vodě, sceďte a nechejte vychladnout. Vsypejte do mísy.
Přidejte tuňáka, včetně části olivového oleje. Nepřehánějte to, aby salát nebyl příliš mastný.
Olivy nakrájejte na kolečka a přidejte také do mísy. Stejně tak rajčata. Polníček omyjte, osušte a vsypejte k ostatním surovinám.
Dochuťte solí a pepřem, promíchejte.
Nechejte vychladit.
Náš tip: Kdo chce, může přidat ještě trochu nastrouhaného sýra.
Dobrou chuť přeje Elly.
Osvěžující saláty nejen na léto
Těstovinový salát s jablky, sýrem a špenátem
Brokolicový salát s křupavými slaninovými chipsy
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, archiv redakce
Nový komentář
Komentáře
Úžasný recept, zajímavá inspirace, určitě vyzkouším...

https://wobble-man.com
dobré tipy na salátky
Saláty máme rádi.
Dala bych si.