tes.jpg
Na cca 3 porce

  • Nakládaná cibule
  • 2 fialové cibule
  • 1/4 hrnku bílého vinného octa
  • 1/4 hrnku vody
  • 2 lžíce kokosového/třtinového cukru
  • špetka soli

Dresink

  • 1 kelímek kokosového jogurtu (např. z Lidlu)
  • 1 lžička bílého vinného octa
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • čerstvý kopr dle chuti
  • malý stroužek česneku
  • sůl, pepř

Na dokončení

  • 170 g oblíbených těstovin
  • 250 g mini okurek/salátovek
  • svazek kopru

Začneme přípravou nakládané cibule. Doporučuji ji naložit alespoň přes noc. Cibuli oloupeme a nakrájíme na co nejtenčí kolečka. Naskládáme ji do sklenice, ve které ji budeme nakládat/skladovat. V rendlíku zahřejeme bílý vinný ocet s vodou, cukrem a solí. Nemusí vařit, stačí, když se cukr rozpustí. Odstavíme z plotny a přelijeme k cibuli, aby byla zcela ponořena. Necháme úplně vychladnout na pokojovou teplotu, a poté uložíme do lednice.

Na dresink dochutíme jogurt bílým vinným octem, olivovým olejem, dijonskou hořčicí, nasekaným koprem, prolisovaným česnekem, solí, pepřem a důkladně promícháme.

Mezitím si uvaříme těstoviny dle návodu na obalu. Těstoviny smícháme s dresinkem, na tenká kolečka nakrájenými okurkami, nakládanou cibulí, koprem a můžeme hned podávat či dát ještě chvíli vychladit, aby byl ještě více osvěžující.

Inspirujte se více než stovkou receptů s Bzeneckými octy a kouzlete s nimi jako světoví šéfkuchaři!
60e8102ee2284obrazek.png

Reklama