zeleninovapolevka.jpg (5.31 MB)

Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 4 větší brambory
  • 1 cibule
  • 3 jarní cibulky
  • 2 stroužky česneku
  • 4 mrkve
  • 1 petržel
  • 3 hrsti čerstvého hrášku
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a bílý pepř
  • špetka muškátového oříšku
  • čerstvý libeček
  • 2 vejce

Postup

Ve větším hrnci rozehřejte máslo s olivovým olejem. Vsypejte cibuli nakrájenou nadrobno a na kolečka nakrájené bílé části jarní cibulky. Po chvilce přidejte nasekaný česnek a po další chvilce oloupané a nakrájené brambory, mrkev, petržel. Opékejte 5 minut.

Promíchejte a zalijte vodou. Přidejte libeček. Dochuťte solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku. Vařte dokud nebudou brambory téměř měkké.

Pak vsypejte hrášek. 

Vařte 5 minut, pak přiveďte polévku k varu a vlijte do ní rozšlehaná vejce. Po minutě vypněte a podávejte.

Dobrou chuť přeje Elly.

Krémová hrášková polévka se špetkou chilli

hrachovykrem.jpg (106 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Rajčatová polévka s rýží

rajska.jpg (46 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama