sendvic.jpg (67 KB)

To jsou prostě prázdniny. Děti nechodí na obědy do školy, když máte štěstí, tak vaří babičky. A když ne, musíte se každý den postarat a uvařit nebo nachystat svačinu. Naše tipy se vám budou určitě hodit. Jsou vyzkoušeny na dětech i dospělých.

Caprese sendvič

  • 4 bio ovesné placky
  • olivový olej (extra virgin)
  • čerstvá bazalka
  • 250 g mozzarelly
  • čerstvá rajčata
  • sůl
  • pepř

Ovesné placky rozdělte napůl. Z obou vnitřních stran pokapejte extra virgine olivovým olejem.

Na spodní část dejte plátky kolečko velkého rajčete, natrhané lístky bazalky a nakonec mozzarellu.

Rajče nezapomeňte osolit a opepřit. Ideálně použijte jemnou sůl, fleur de sel nebo maldonskou. Pepř - jedině čerstvě mletý. 

Perfektní svačina nebo letní oběd je na světě!

DSC_8694.jpg (134 KB)

O tom, jak je praktické upéct si kus masa vcelku, na nízkou teplotu, jsme už psali mnohokrát. O prázdninách se vám tahle metoda bude hodit ještě více. Upečte třeba krůtí prsa nebo vepřovou plec, nakrájíte na silnější či slabší plátky a děti už si můžou své čerstvé sendviče připravit sami. Super na tom je, že si do nich kromě masa dají přesně to co mají rádi. Jedno dítě preferuje okurku, druhé rajčata nebo salát. Mějte tyto suroviny v lednici a svěřte dětem ten důležitý úkol - nakrmit se.

Kromě masa a zeleniny jsou do sendviče výborné plátky různých sýrů, kousek anglické slaniny a nějaká domácí pomazánka. Ta nemusí být v žádném případě složitá. Pomazánkové máslo ochucené bylinkami, oblíbená vajíčková pomazánka nebo sýrová pomazánka s trochou česneku. A opět nechejte děti, ať se řídí svou chutí a vyzkouší různé kombinace.

Dobrou chuť přeje Elly.

Naše tipy na prázdninové obědy, se kterými si poradí i děti

Minipizzy

IMG_20180614_183409.jpg (1.00 MB)

Perfektní obědový sendvič

DSC_0844.jpg (160 KB)

Tuňák v koriandrovém chlebu naan

naan1.jpg (79 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková