DSC_0070.jpg (84 KB)

Italská jídla s těstovinami nejsou nijak složitá a většinou do nich patří jen pár chutných ingrediencí, které skvěle chutnají, nasytí, ale nemusíte po nich tři hodiny funět na gauči a odpočívat. Přesně taková jídla se hodí do teplých letních dnů, které právě zažíváme.

Suroviny

  • 300 g krůtích prsou
  • 2 malé cukety
  • 100 g nivy
  • 1 šalotka
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • špagety

DSC_1226.jpg (134 KB)

Postup

Dejte vařit špagety, do osolené vody. Italové říkají, že voda na vaření těstovin by měla být slaná jako moře :-)

Šalotku nakrájejte na drobno, krůtí prsa na malé, tenčí kousky. Obojí vhoďte na rozehřátý olivový olej. Opékejte pět minut.

Mezitím si nakrájejte na kolečka omyté, neoloupané cukety. Přidejte je do pánvičky k masu.

Promíchejte, ochuťte solí a pepřem a opékejte dalších pět minut. Mezitím se dovaří špagety.

Schovejte si jeden hrnek vody, ve které se vařily špagety. Špagety sceďte a dejte do pánve k masu a cuketě. Promíchejte a přidejte půl hrnku vody z vaření těstovin. Plotnu nechejte zapnutou naplno. Tekutina se lehce zredukuje a vytvoří příjemnou omáčku. Zdají-li se vám špagety suché, můžete přidat více vody z těstovin.

Nakonec do pánvičky rozdrobte nivu. Promíchejte a ihned podávejte.

Dobrou chuť přeje Elly.

Lehká letní jídla z Itálie

Žampionová bruschetta

brusketa.jpg (97 KB)

Domácí tortellini

tortel.jpg (56 KB)

Penne all’ arrabbiata

arrabiata.jpg (81 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková