V době dovolených i při každodenním shonu pohodu vždy navodí chuť dobré kávy.
Ale jde káva a horké letní dny vůbec dohromady? Jednoznačně ano!

Rozpustná káva je totiž ideální pro přípravu chlazených kávových nápojů, které osvěží naše tělo a povzbudí mysl.
A káva NESCAFÉ vám tento požitek právě teď přináší – spolu s různými letními recepty.

Léto – to je žár, horké sluneční paprsky a vlahé večery. Ale i čas dovolených, zahradních ´grilovacích´ večírků a přátelských posezení při kávě.
Každý hostitel chce svým přátelům nabídnout to nejlepší – tak proč ne specialitu z kávy NESCAFÉ?
Chlazená káva navíc osvěží a povzbudí i při dlouhých cestách autem na dovolenou, protože kofein zvyšuje bdělost a pozornost.

Káva NESCAFÉ je velmi dobře rozpustná ve studené vodě.
Kromě klasického teplého nápoje se proto v letním období ideálně hodí i k jednoduché přípravě mnohých dalších receptů, jako například ledové kávy tzv. "frappé", kávových koktejlů, kávové šlehačky a dezertů a spousty dalších lahůdek s kávovou příchutí.

Z pití kávy si můžete udělat malý rituál – vyberte si ten správný recept, připravte si ho do krásné sklenice, nebo hrnku, dochuťte podle vlastního gusta mlékem nebo cukrem, přivřete oči, přivoňte … a pak ochutnejte.

A nyní i Vy máte možnost vyhrát kávu NESCAFÉ a vyzkoušet si tak některý z následujících receptů NESCAFÉ na přípravu letní kávy pro osvěžení!

NESCAFÉ Frappé (základní recept)
Sklo 0,3 l
Suroviny: 50 ml studené vody 1,5 lžičky NESCAFÉ Classic 1,5 lžičky cukru krupice, 1 kostku ledu
Studenou vodu s přísadou šejkujeme tak dlouho, až se postupně změní v pěnu, kterou poté přelijeme do skleničky o objemu 250 ml, přidáme 130 ml ledové vody a kostku ledu. Podáváme s brčkem. Pro zjemnění chuti můžeme přidat mléko.
Důležitá rada: mléko nikdy nepřidávejte před šejkováním, jinak pěna ztratí stabilitu.

NESCabana
Sklo 0,3 l
Suroviny: 4 cl stříbrná tequila, 1 cl citrónová šťáva, 1 lžička cukru, 4 cl ananasový džus, 6 cl NESCAFÉ Frappé, 2 cl smetana
Sklo naplníme do dvou třetin kostkovým ledem.
Do šejkru vložíme kostkový led a ingredience. Důkladně prošejkujeme a scedíme do předem připraveného skla. Podáváme s brčkem.
Důležitá rada: Nemáte-li šejkr, použijte uzavřenou prázdnou sklenici, např. od NESCAFÉ Classic, nebo ruční el. mixér.

MOJITO à la NESCAFÉ
Sklo 0,3 l
Suroviny: 1 limeta, nebo citrón, 9 lístků čerstvé máty peprné, 3 lžičky cukru, 10 cl  NESCAFÉ Frappé (viz základní recept)
Příprava: Do skla vložíme limetu, nebo citrón (nakrájený na 8 dílků), a lístky máty peprné. Zasypeme cukrem a vše důkladně rozmačkáme drtítkem popřípadě menší vařečkou. Poté přidáme led (nejlépe drcený) a zalijeme kávou NESCAFÉ Frappé. Zamícháme lžičkou a ozdobíme lístky máty peprné. Můžeme přidat i bílý rum.

ARCTIC NESCAFÉ
Sklo 0,3 l
Suroviny: 10 cl Coca-cola, 10 cl NESCAFÉ Frappé (viz základní recept), 4 cl smetana Příprava: Sklo naplníme do dvou třetin kostkovým ledem, vložíme ingredience a zamícháme lžičkou. Podáváme s brčkem.   

            
Reklama