polivkaNádherně osvěžující polévka vás dostane nejen svou barvou, ale především výbornou chutí. Přidejte do ní naložená sušená rajčata a ostatní vám budou blahořečit.

NA 4 PORCE

Příprava: 45 minut

  • 450 g mraženého zeleného hrášku
  • hrst čerstvé máty
  • 4 lžíce smetany ke šlehání
  • litr vařící vody
  • 1 kostku zeleninového bujonu
  • nasekanou pažitku na ozdobení

1. V hrnci smíchejte vařící vodu s bujonem a hráškem.
2. Nechte mírně vychladnout. Potom směs přelijte do mixéru, přidejte lístky máty a rozmixujte na kaši.
3. Dejte chladit. Mezitím ušlehejte smetanu.
4. Podávejte se šlehačkovou čepicí posypanou kousky pažitky.

OCHUTNEJTE TAKÉ
Delikátní fazolky
Delikátní fazolky
Fazolky s česnekem a nivou
Fazolky s česnekem a nivou
Hrášková polévka s pestem a rybími krutony
Hrášková polévka s pestem a rybími krutony
Reklama