NA 4 PORCE
Příprava: 45 minut
- 450 g mraženého zeleného hrášku
- hrst čerstvé máty
- 4 lžíce smetany ke šlehání
- litr vařící vody
- 1 kostku zeleninového bujonu
- nasekanou pažitku na ozdobení
1. V hrnci smíchejte vařící vodu s bujonem a hráškem.
2. Nechte mírně vychladnout. Potom směs přelijte do mixéru, přidejte lístky máty a rozmixujte na kaši.
3. Dejte chladit. Mezitím ušlehejte smetanu.
4. Podávejte se šlehačkovou čepicí posypanou kousky pažitky.
OCHUTNEJTE TAKÉ | ||
---|---|---|
![]() Delikátní fazolky |
![]() Fazolky s česnekem a nivou |
![]() Hrášková polévka s pestem a rybími krutony |
Nový komentář
Komentáře
dobrá polévka
hráškandu máme rádi, ale nesmí to být ta krémová
tak jdu vařit polévku
ja delam hraskovou z chef gurmanu:
litr bujonu+250ml slehacky, do toho baleni tavenaku - rozpusit a pa kpridat vyloupany a spareny hrasky. taky manmka
tu neznám,ale jdu vyzkoušet,vypadá moc chutně
Vypadá luxusně;-)
Kdysi před lety vyrábělil i zmraženou hráškovou polévku. Byla moc dobrá
s mátou ne,to nedělám,může to být dobré
Hráškovou jsem už dělala z čerstvého hrášku.Mám ráda zeleninkové polévky.Nevím ale jak s tou mátou,táťka je ze staré školy,tak zkusím udělat raději míň a uvidím jestli to bude chutnat:)))
Hráškovou polévku mám ráda,ale přidat do ní mátu,to by mě nenapadlo!Musím vyzkoušet.
tuhle polevku delam akorat bez maty, a je moc vyborna, do ni jeste osmazim rohliky a je to basta
mňam