V jednom z pořadů Nigelly Lawson mě zaujal její recept na sladká lepivá žebírka. Žebírka jsem doma neměla, zato asi dvacet kuřecích křidélek. A tak jsem to zkusila.
Křidélka jsem připravila jako silvestrovské pohoštění a všichni se mlsně olizovali. Jediné, co na téhle dobrotě není zrovna příjemné, jsou lepkavé ruce. :-)
Suroviny jsem přidávala od oka, v receptu dávám přesný poměr.
Suroviny
125 ml sladké thajské chilli omáčky
60 ml brusinkového džemu (nebo kompotovaných brusinek)
60 ml sojové omáčky
šťáva z 1 mandarinky
šťáva z 1 limety
žebírka nebo křidélka
Postup
Všechny suroviny smícháme a dáme přes noc marinovat do chladna. Na druhý den je v pekáči dáme do trouby a pečeme přikryté na 180 °C asi hodinu (křidélka kratší dobu). Nakonec je pečeme asi deset až dvacet minut odkryté při 200 °C, aby vznikla křupavá kůrka.
P.S.: Na fotce vidité v pekáčku také kousky vepřové panenky, která byla původně jen osmahnuta, lehce popřena a nakonec jsme ji vymáchali ve sladkopálivé omáčce.
Dobrou chuť přeje elly podle Nigelly Lawson.
Nový komentář
Komentáře
kridelka nejime
elly — #16 dávám za pravdu, takto připravená křidélka jsou výborná, ale z té fotky bych je nejedla
asi to tak rychle snědli, že nestačili vyfotit, ty brusinky můžou být dobré
je vidět, že všem chutnalo.
Křidélka dělám taky, akorát ta směs je medovokečupová. A je to moooc dobré.
femme — #3 napadlo mě totéž, neobvyklá fotka, co by měla nalákat

může to být velice dobré
femme — #13 on tenhle recept bez upatlanýho pekáče nějak nejde převést do reálu :-) Zkus to...
Musím říct, že mně se z té fotky taky trošku zvednul žaludek. A to nejsem nějaká citlivka
Recept vypadá super, ale ta fotka
To může být
- my děláme někdy křidýlka naložený do koření, medu a pomeranč.džusu, jsou taky lepkavý a skvělý!
elly — #9 nikde jsem nenapsala, že je něco nechutného na kuřecích křidelcích
nechutný je ten upatlaný pekáč, ale jestli se to někomu líbí
tímto považuji celou debatu za uzavřenou
fotka je parádní, já vím, že poslední ani kurva nebere, ale tady bych si vzala, ulepej pekáč, neulepenej pekáč.
Omáčka je zajímavou kombinací a Nigellu miluju!
Fotka mne pobavila
ta fotka je náhodou skvělá
femme — #3 co je nechutného na kuřecích křidélkách, omáčce a připečených okrajích?
Laliari — #6 tak nějak ...
Foťák jsem měla po ruce celou dobu co jsem křidélka vytáhla z trouby, ale tahle fotka byla nejlepší
schnaxy — #5 než fotit zbytky, tak raději nic
Mně ta fotka přijde docela vtipná. Prostě je to tak dobré, že to nestihnete ani vyfotit, tak rychle vám to hosté sezobou
femme — #3 to je postřeh
,já jsem se dívala na recept a máš pravdu.Tam jsou už zbytky no nééé.

hmm, to zní skvěle. ovoce a chilli mnam