Lepivá křidélka podle Nigelly Lawson

V jednom z pořadů Nigelly Lawson mě zaujal její recept na sladká lepivá žebírka. Žebírka jsem doma neměla, zato asi dvacet kuřecích křidélek. A tak jsem to zkusila.
Křidélka jsem připravila jako silvestrovské pohoštění a všichni se mlsně olizovali. Jediné, co na téhle dobrotě není zrovna příjemné, jsou lepkavé ruce. :-)
Suroviny jsem přidávala od oka, v receptu dávám přesný poměr.

Suroviny

125 ml sladké thajské chilli omáčky
60 ml brusinkového džemu (nebo kompotovaných brusinek)
60 ml sojové omáčky
šťáva z 1 mandarinky
šťáva z 1 limety

žebírka nebo křidélka

Postup

Všechny suroviny smícháme a dáme přes noc marinovat do chladna. Na druhý den je v pekáči dáme do trouby a pečeme přikryté na 180 °C asi hodinu (křidélka kratší dobu). Nakonec je pečeme asi deset až dvacet minut odkryté při 200 °C, aby vznikla křupavá kůrka.

P.S.: Na fotce vidité v pekáčku také kousky vepřové panenky, která byla původně jen osmahnuta, lehce popřena a nakonec jsme ji vymáchali ve sladkopálivé omáčce.

Dobrou chuť přeje elly podle Nigelly Lawson.

Reklama