Doba přípravy: 30 minut
2 porce

Ingredience:

  • 2 ks kuřecích prsou
  • 1 svazek ředkviček
  • 2 hrsti polníčku
  • 2 hrsti lístků červené řepy
  • 1 den starý rohlík
  • 2 vejce
  • 200 g bílého jogurtu
  • 1 stroužek česneku
  • 4 plátky slaniny
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce vinného octa
  • 4 snítky tymiánu
  • 2 snítky rozmarýnu
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Postup:

  1. Na dresink smíchejte jogurt, hořčici, olivový olej, vinný ocet a prolisovaný stroužek česneku. Osolte a opepřete dle chuti.
  2. V míse smíchejte pokrájené ředkvičky, proprané ředkvičkové listy, polníček a listy červené řepy. Zalijte připraveným dresinkem.
  3. Na pánvi nechte rozpustit máslo. Opečte na něm osolená a opepřená kuřecí prsa spolu s rozmarýnem a tymiánem.
  4. Vejce uvařte natvrdo, oloupejte a nakrájejte na čtvrtky.
  5. V troubě opečte plátky slaniny a na kostičky nakrájený rohlík. Dejte pozor, aby se vám krutony nespálily.
  6. Na salátovou směs naskládejte slaninové plátky, vejce, nakrájená kuřecí prsa a zasypte krutony.


Více inspirace a informací o kvalitních potravinách na akademiekvality.cz

Reklama