6034f376833c7obrazek.pngFoto: Akademie kvality

Ingredience:

  • 800 g mrkve s natí
  • 2 vaničky tučného tvarohu
  • 30 g vlašských ořechů
  • 30 g slunečnicových semínek
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžíce jablečného octa
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1/2 stroužku česneku
  • 1 svazek tymiánu
  • sůl, pepř

Postup:

Mrkev očistěte a zbavte natě. Nejpěknější nať dejte stranou, dobře očistěte a asi jednu hrst nahrubo nasekejte. Vlašské ořechy a slunečnicová semínka nasucho opražte na pánvi a nasekejte. Mrkev spolu s tymiánem a rozmačkaným česnekem dejte na plech a potřete trochou oleje, osolte a zlehka pocukrujte. Dejte péct do trouby rozehřáté na 180 °C a pečte 40 minut. Tvaroh v misce výrazně osolte a promíchejte. Pečenou mrkev dejte do mísy. Zakápněte zbylým olejem. Přidejte med, ocet, vlašské ořechy a slunečnicová semínka. Nakonec přidejte nasekanou mrkvovou nať. Promíchejte a servírujte spolu se soleným tvarohem.

Reklama