Je to geniální kombinace. Vejce a losos, k tomu svěží salátové lístky a parmezán. Oběd, svačina, večeře. Jak máte chuť. Připravený je za chvilku a můžete si ho v klidu odnést i do práce.
Suroviny
- 500 g mixu salátových listů
- 1 mrkev
- 4 vejce
- 200 g uzeného lososa
- sůl
- pepř
- extra virgine olivový olej
- 1/2 citronu
- 50 g parmezánu
Postup
Vejce uvařte tak, jak máte rádi. Natvrdo nebo nahniličko je ideální úprava.
Vybrané listy salátu operte pod tekoucí studenou vodou a osušte. Výborně se k tomu hodí odstředivka na salát. Ideální je, když zvolíte mix, který se prodává v obchodech ve vaničkách. Bývají v něm tři i více druhů drobnějších salátových listů.
Mrkev ostrouhejte a škrabkou nakrájejte tenké plátky. Přidejte k salátu. V malé misce smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, sůl a pepř. Ideálně malou metličkou.
Zálivkou přelijte salátové listy a mrkev míse. Promíchejte. Přidejte nastrouhaný parmezán. Naservírujte na talíř a dozdobte vajíčkem a kousky uzeného lososa.
Dobrou chuť přeje Elly.
Ještě další skvělé a svěží saláty pro lednové odlehčení jídelníčku
Šmakoun se salátem z teplé cukety a klíčků
Listové saláty s olivami a sušenými rajčaty
Teplý podzimní salát se zelím a kapustou
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Šmakoun jsem měla ale nechutnal mi.
Ten bych si dala.
Saláty mám nejraději v létě a tyhle vypadají moc dobře.
Určitě zkusím
Dobrý tip
Losos je pochoutka
Nádhera pro oko i jazýček
do toho bych šla