Tak jako děti napjatě čekají na Ježíška, dospělí v mnoha rodinách stejně netrpělivě čekají na to, jak se povedl oblíbený bramborový salát. Pokrm, který se stal českou vánoční tradicí, představuje v každé domácnosti originál a existuje v nespočetných variantách, protože konečný výsledek závisí na použitých surovinách a „tajných“ přísadách. Vlastní recept na lehoučký a neodolatelný bramborový salát, který již nebude chybět na vaší štědrovečerní tabuli, připravila pro vyznavače zdravějšího a lehčího stolování Mlékárna Valašské Meziříčí. Zkuste tentokrát vykouzlit tuto báječnou štědrovečerní pochoutku s pomocí Bílého jogurtu z Valašska, díky němuž bude váš letošní bramborový salát lehkou delikatesou jemné a lahodné chuti, na které si pochutná celá rodina.
Bílý jogurt z Valašska se vyznačuje jemnou a lahodnou chutí. Středně tučný jogurt s obsahem tuku 3 % obsahuje živé jogurtové kultury a je držitelem značky kvality Klasa, kterou získávají kvalitní potravinářské a zemědělské výrobky českého původu. Zároveň si vysloužil ocenění „Nejlepší bílý jogurt 2010“ a Bílý jogurt z Valašska 500g se stal Regionální potravinou Zlínského kraje roku 2011. Tento výrobek lze využít v teplé i studené kuchyni, jako součást salátů, dortů, pomazánek a dalších kulinářských specialit.
Bramborový salát s Bílým jogurtem z Valašska
Přísady:
- 1 kg brambor
- 4 vejce uvařená natvrdo
- 2 větší mrkve
- 1 – 2 petržele dle chuti
- 5 sterilovaných okurek
- sterilovaný hrášek
- 2 cibule
- 2 – 3 lžíce plnotučné hořčice
- sůl a pepř dle chuti
- Bílý jogurt z Valašska 500g
Postup přípravy:
Brambory omyjte a vložte do hrnce s vodou, uvařte do měkka a nechte vystydnout. Po vychladnutí brambory oloupejte a protlačte přes mřížku na bramborový salát. Vejce uvařte natvrdo. Kořenovou zeleninu očistěte, nakrájejte na stejně velké kousky a rovněž uvařte. Potom vejce zchlaďte a zeleninu nechte okapat. Do mísy postupně přidávejte nakrájenou cibuli (tu po nakrájení můžete přelít vroucí vodou, aby nebyla tak výrazné chuti) a ostatní zeleninu. Zamíchejte a přidejte vajíčka. Ochuťte pepřem, hořčicí a trochou soli dle chuti. Nakonec přidávejte postupně bílý jogurt, který spojí všechny chutě.
Nový komentář
Komentáře
Ale ten tip na salát je velmi zajímavý.
My dáváme část tatarské omáčky a část majonézy.
My dáváme část tatarské omáčky a část majonézy.
u nás jedině tatarská omáčka, manžel by salát s majonézou nejedl
u nás doma jedině majonéza v létě to je jiná to už je jogurt)
salát dělám s tatarkou a majonézou, ale pokud si chci ještě dopřát... přidám do něj smetanu (kelímek) a to pak dobrota
Mám ráda a těšim se,až maminka doveze - ten její je prostě nej
sálát dělam s tatarkou a majonézou
zemiakový šalát robievam s majonézou a pre seba s jogurtom
salát s jogurtem nedělám, klasicky s majolkou. Ráda bych ho ochutnala, ale bojím se abych ho tím nezkazila
salát s jogurtem jsem nikdy nejedla, na dochucení si ho tam dokážu představit, ale majonéza musí být
charles88 — #5 aj ja jogurt u nas ne ne v jinem jidle treba jo ale v salatu ne
bramborový salát dělám většinou s majonézou
Dáváme napůl s bílým jogurtem
Pro nás doma je a bude vždycky jediný pravý vánoční bramborový salát ten s majonézou.
tenhle je u nás dobrý v létě, když ho sem tam dělám, ale na vánoce skončím u klasického - s majonézou. Já přidávám i gothaj a kukuřici
Taky může být dobrý, ale bramborový salát dělám klasicky z majonézou a bez vařených vajec.