DSC_0127.jpg (138 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

  • 1 kg brambor
  • 2 mrkve
  • 2 petržele
  • 1 plechovka sterilovaného celeru na proužky
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 150 g bílého jogurtu
  • 4 lžíce majonézy
  • 2 lžíce másla

Postup

Brambory uvařte ve slupce doměkka. Vařte je v osolené vodě. Oloupejte brambory a nakrájejte na půlkolečka. Dejte do mísy.

Mrkev a petržel oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. V hrnci si rozehřejte máslo a mrkev s petrželí na něm opékejte pět minut. Jen tak, aby zelenina zůstala křupavá. Přidejte do mísy, kde už máte brambory.

Celer sceďte a přisypejte do mísy. Přidejte jogurt, majonézu, hořčici, pepř a ochuťte solí. Promíchejte a podle chuti ještě dosolte a dopepřete.

Nechejte vychladit a podávejte.

Dobrou chuť přeje Elly.

Perfektní oběd nejen na neděli

Lehký bramborový salát

1.png (986 KB)

Foto: archiv redakce Zena-in.cz

Pečené kuře

2.jpg (96 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Nejlepší nedělní řízky

rizky1.jpg (162 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama