Budete potřebovat:
- 3 střední mrkve
- 2 menší cibule
- svazek bio koriandru
- stroužek bio česneku
- 3 bio vejce
- 50 g hladké mouky
- 100 g sýra typu feta
Postup:
Mrkev oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Cibuli oloupejte a nakrájejte na malé měsíčky, koriandr nasekejte najemno. Ingredience vložte do mísy a důkladně promíchejte. Přidejte prolisovaný česnek, vejce, mouku, nadrolený sýr a vše spolu pořádně zamíchejte. Z mrkvové směsi tvarujte placičky. Ty na rozpálené pánvi opékejte z každé strany přibližně 2 minuty a poté pokládejte na papírovou utěrku, která nasaje přebytečný tuk. Placičky podávejte s lehkým salátkem nebo jogurtovým dipem.
Foto: Bio - Produkt ekologického zemědělství
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Každé placičky z každé zeleniny dobře usmažené a dobře kořeněné chutnají. Já bych ale zelený koriandr vynechala. Zkusila jsem ho jednou a ne e. Má pro mě divnou chuť, a to ani žádné bio nezmění. Jinak práškový používám pořád.
Jestli chutnají tak skvěle jak vypadají,
vyzkouším.