Foto: Cambridge Weight Plan

Suroviny pro 2 porce:

  • 140 g kuřecích prsou
  • 800 ml vody
  • 200 g asijské zeleninové směsi (mražené)
  • 1 pórek
  • Hrst sušených hub (žampiony, shitake)
  • Čerstvá chilli paprička
  • Sójová omáčka
  • Oblíbené asijské koření dle chuti

Postup:

Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na kousky a společně s houbami dáme do hrnce. Zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Než se polévka začne vařit, očistíme pórek, podélně přepůlíme a rozdělíme na 5 cm dlouhé kusy, které rozkrájíme na tenké nudličky. Do horkého vývaru přidáme zeleninu a nakrájený pórek, vše dochutíme kořením, chilli papričkou a přivedeme k mírnému varu, který udržujeme dalších 15 minut. Jakmile maso změkne, přimícháme sójovou omáčku a hotovou polévku krátce prohřejeme.

Máte chuť na jiný exotický recept?

Jak udělat: Kuře v těstíčku po asijsku

Laksa - pikantní pochoutka podle Jamie Olivera

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Uložit

Reklama