Tento sýr má čistě bílou barvu a je hrudkovité konzistence – dá se říci, že roztíratelný :o)), ale hlavně je opravdu velmi chutný. Navíc umožňuje využití v nejrůznějších slaných i sladkých kombinacích. Skvěle se hodí do pokrmů studené i teplé kuchyně. Jako ukázku jeho využitelnosti vám přinášíme recept na závin z listového těsta, zeleniny a Cottage cheese Meggle.
Zeleninovo - sýrový závin
1 balíček listového těsta, 360 g bílého Cottage cheese od Meggle (dvě balení), 1 žloutek,
1 balíček mražené zeleninové směsi, 1 cibule, 1 stroužek česneku, máslo, mleté černé koření, sůl. Cibuli nakrájenou nadrobno osmahneme na másle, přidáme zeleninovou směs a krátce
Osolíme, opepříme a necháme vychladnout. Potom přidáme bílý Cottage cheese, rozetřený česnek a zamícháme. Můžeme přidat i vejce uvařené natvrdo, šunku nebo pažitku. Na
rozválené listové těsto natřeme připravenou zeleninovou směs, svineme, potřeme žloutkem a dáme péct do rozpálené trouby na 30-40 minut při 180 °C.
Dobrou chuť
Nový komentář
Komentáře
Cottage sýr kupuji právě od Meggle nejraději-a právě ty 2 příchutě, co Madeta nedělá(zahradní a pikant).Docela mě překvapilo, že některým nechutná..Ananasovou variaci jsem si koupila jen 1x a zatím jsem ještě nezkoušela, jestli se mi nepozměnily chutě:-)
Moc mi také chutnaji zeleniové tvarohy-zahradní směs a paprika.Mooc dobré!:-)
K mozarelle-jak to již některá napsala, pěkně mě zklamala, mdlá chuť..
Cottage sýr taky miluju,ale kupuju jinou značku.Mozzarela je taky výborná,ale chce to kupovat takový ty bochánky.Mozzarela šiška je jenom na zapečení.Nejlepší je mozzarela z buvolího mléka.
Luciš: já četla recept opečený toust potřít rozkrojeným rajčetem, pokapat olivovým olejem a na to mozarellu...
Á, těsně vedle. Myslela jsem, že to bude o jogurtech ...
Hmmm, u nás vede zauzený ovčí ...
Žížala: werka: A taky Zott, mám dojem...
Miluju rajčátka v létě a na dovolené někde na jihu. To je ta pravá chuťka, ne jak v zimě z obchodu
Pravda, že mozarella je nejlepší zapečená s rajčetem a bazalkou, i s nějakou dobrou šunčičkou. Ať na pizze nebo v toustu.
Znáte toast z bílého chlea jen s odjádřeným rajčetem nakrájeným na kousky, bazalkou, česnekem, trochou cibule a oliv olejem? Ňam ňam
Hanela: Jak uz psala werka, ta mozarela da rajcatum takovy zajimavy zaklad, podton. A ja si teda mozarelu kupuju hlavne kdyz mam dobry rajcata, protoze mne to nejvic chutna jenom s olejem, bazalkou a soli - kdyz jsou rajcata dobre uzrala, tak po soli pusti vybornou nakyslou stavu a ta je prave s mozarelou mnam. A kdyz me to nahodou popadne a rajcata nestoji za nic, tak si to musim okuselit.
Tak to zkus letos, az budou nase rajcata uzrala na kericku a nech to alespon 20 minut posolene ulezet, aby mela rajcata cas stavu pustit...
emma: a ne moc tuku
cottage je super. obsahuje hodně bílkoviny a má nízký GI
miluju ho s okurkou a koprem
werka: já si to právě lonia dal, měla jsem na to strašnou chuť...a byla jsem zklamaná. Ono taky některá rajčata jsou dost nevýrazná
Hanela: Když dáš mozarelu, víc vyniknou rajčata a bazalka
. Niva je výrazná a ostatní chuti přebije. Tím nechci říci, že je to špatné - je to jiné.
Žížala: Ještě Rajo (Slováci), viděla jsem nějaký polský a od dalšího výrobce (zatím pro mne neznámeho) mám doma v lednici (koupila jsem ho v sobotu v Delvitě).
Žábina: Já ho jím taky jedině lžičkou a zakusuju dalamánkem.
houserop: no ale proč, když to nemá žádnou chuť, by se měla mozzarela jíst? Když se ještě stejně musí dokořenit?
Zkusila jsem místo ní nivu a bylo to
Jinak cottage jedině od Madety a bez doplńků, jen to přírodní
Luciš: Ja mam Lucinu velmi nerada, skytam po ni a ani ochucene varianty mi ke srdci neprirostly. Z mych dvou neprilis oblibenych veci - Lucina Cottage - je ale Cottage o 100 % lepsi, ale zaroven i drazsi
A zkousela jsi cerstvy syr, ktery je zataveny a vypada trochu jako bily puk? Podobna hmota, ale chutove mi jede nejvic.
Žížala: No prave, mozarela nema zadnou chut a proto se to dobre hodi k rajskym a bylinkam. Zkus to jeste jednou a poradne si mozarelu osol, opepri, obylinkuj a zkus treba i balzamovy ocet a uvidis.
Ale ja ma tento problem s cottage - pro me je to slana neochucena hmota a tak preziju jenom s bylinkami, bily mi nejede...
Jé to jsem jěště nezkoušela! Kupuku často Lučinu, dá se to srovnávat? Nejradši ji mám s rajčátkem a trochu posolený chlebík
Pamatujete někdo za komoušů Babetu (ne pečivo, ale smetanový termizovaný sýr) nebo takové slané tvarohové trojúhelníky? Byly ňam
Kdo ještě vyrábí cottage kromě meggle a madety ? U nás mají jen tyhle dvě značky...
cottage cheese mam moc rada, ale ten od meggle mi nechutna, kupuju jinou znacku...s pazitkou je vynikajici
Taky si myslím, že nejde roztírat, je to tvrdý tvaroh v bílém jogurtě - aspoň mě to tak přijde.