• Náročnost: snadná
  • Doba přípravy: asi 25 minut
  • Celkový čas přípravy: asi 115 minut
  • Vystačí na: asi 20 - 25 kusů


Přísady

Na korpus:

  • 1 balení Pavlova dortu Dr. Oetker
  • 150 ml vody
  • 100 g strouhaného kokosu


Na krém:

  • malinový krém (součást balení)
  • 400 - 500 ml smetany ke šlehání

Ještě potřebujeme:

  • elektrický ruční šlehač
  • plech na pečení
  • cukrářský sáček s hladkou trubičkou

Příprava

Na přípravu laskonek v míse pečlivě vyšleháme směs s vodou elektrickým ručním šlehačem podle návodu na obale. Do těsta krátce zašleháme kokos. Cukrářský sáček naplníme těstem a na plech vyložený papírem na pečení vytvoříme laskonky. Vložíme do předehřáté trouby na 150 °C, teplotu ihned snížíme na 110 °C a sušíme.

  • Elektrická trouba: 110 °C
  • Horkovzdušná trouba: 90 °C
  • Plynová trouba: stupeň 1

Doba sušení: asi 90 minut

Troubu vypneme a laskonky necháme v uzavřené troubě vychladnout. Na slepení vyšleháme krém se smetanou elektrickým ručním šlehačem podle návodu na obale. Cukrářský sáček naplníme krémem, kterým slepíme vždy dvě laskonky k sobě.

Pavlova dort Dr. Oetker nabízí inspirativní a velmi atraktivní recepty. Křehké sněhové těsto lahodně propojené pikantním malinovým krémem v originálním provedení. S přidáním kokosu vykouzlíte originální a velmi chutné laskonky.

Více inspirace naleznete zde. 

Reklama