Přemýšlíte, co budete dělat na svátek zamilovaných? Normálně tento svátek neslavíte, ale nyní přemýšlíte, na čem si se svou láskou pochutnat? Nejradši byste šli do restaurace, ale bohužel nemůžete? Uvařte si! A to společně. Užijete si spoustu zábavy a nezapomeňte, že láska prochází žaludkem. Vyzkoušejte třeba pečenou papriku marinovanou v bylinkách a olivovém oleji se sýrovou pěnou, nebo kuřecí paličky marinované v hoisin omáčce s hranolky z červené řepy a mrkve s pažitkovým dipem. Jako sladkou tečku si vyrobte čokoládovou pěnu s malinami. Už se vám sbíhají sliny? Tak jdeme na to!
Předkrm
Pečená paprika marinovaná v bylinkách a olivovém oleji se sýrovou pěnou
Suroviny: 4 papriky, balení kozího sýru, olivový olej, balzamico krém, rukola, 3 stroužky česneku, rozmarýn, tymián
Postup: Papriky rozkrojíme na čtvrtky, očistíme, pokapeme olejem a upečeme na 220 stupňů v předehřáté troubě zhruba 20 minut, až slupka ztmavne. Mezitím si uděláme zálivku: na rozpáleném oleji osmahneme nasekaný česnek, odstavíme a přidáme bylinky. Papriky spaříme pod folií asi tři minuty, aby šla lépe oloupat, vložíme do zálivky, osolíme, opepříme a promícháme. Rukolu promícháme s olejem a balzamicem a osolíme. Na talíře naskládáme na rukolový základ papriky, ozdobíme nočky kozího sýru, zakápneme zálivkou a balzamicem.
Hlavní chod
Kuřecí paličky marinované v hoisin omáčce s hranolky z červené řepy a mrkve s pažitkovým dipem
Suroviny: 6 ks kuřecí paličky, hoisin omáčka, 350 g červená řepa, 350 g mrkev, olivový olej, sůl, pepř, pažitka, zakysaná smetana.
Postup: Maso naložíme na minimálně hodinu, ideálně přes noc, do omáčky hoisin. Zeleninu očistíme a nakrájíme na hranolky, osolíme, opepříme a zakapeme olejem. Předehřejeme troubu na 180 stupňů a vložíme do něj pekáček se zeleninovými hranolky na 10 minut. Pak přidáme paličky a pečeme dalších 20 minut. Připravíme dip ze zakysané smetany, soli a nasekané pažitky.
Dezert
Čokoládová pěna s malinami
Suroviny: 300 g čokolády, 160 g másla, 2 vejce, 120 g cukru, 40 g kakaa, pomeranč likér, máta, pomeranč, smetana, jahody, maliny
Postup: čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme máslo a šleháme. Pak přidáme žloutky, jemně nastrouhanou pomerančovou kůru a vymačkanou šťávu, přimícháme kakao a pomerančový likér Oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme s cukrem do pěny. Postupně vmícháme do vychladlé směsi a zakápneme smetanou. Servírujeme ozdobené malinami nebo jiným ovocem a mátou.
Krabička plná zdraví a lásky
Sladká a šťavnatá cherry rajčátka z Farmy Bezdínek ze Severní Moravy jsou sbírána ručně, až když jsou úplně zralá. Proto mají nádhernou barvu, vůni a především excelentní chuť a jsou navíc bez pesticidů. Malá cherry rajčátka obsahují velké množství vitamínu C, vlákninu, lykopen a také velké množství antioxidantů. Navíc jsou v ekologickém obalu z travního papíru, který je příjemný na dotek a má přirozenou vůni. Při běžné manipulaci je odolný, a navíc dobře větraný. Rajčata jsou v něm v té nejlepší kondici a současně má zákazník dostatečnou možnost si je prohlédnout a přivonět k nim. A váš nákup bude ohleduplný i k přírodě, při výrobě jediné tuny papíru s trávou je spotřeba vody totiž až o 3000 litrů menší než v případě běžného papíru z buničiny.
Běžná cena 49,90 Kč/220 g
Více na Itesco.cz
Nový komentář
Komentáře
Přispěju do mlýna receptem na čokoládovou pěnu, je lehká a méně sladká. 10 dkg čokolády s obsahem kakaa nad 70 % rozpustíme ve vodní lázni, vmícháme 1 polévkovou lžíci kakaa a 1 kávovou lžičku instantní kávy rozpuštěnou ve 2 polévkových lžících vody ( nebo rumu ), až se spojí. Misku dáme stranou a ve vodní lázni ušleháme do tuha 2 bílky se špetkou soli a lžící cukru. Do čokolády vmícháme 2 vrchovaté polévkové lžíce řeckého nebo víc tučného jogurtu, dávám Choceňský. Můžeme podle chuti ještě přidat cukr, ale já už nedávám. Nakonec lehce vmícháme sníh. Dáme ve skleničkách vychladit. Posypeme kakaem přes sítko, můžeme přidat maliny, jahody nebo granátové jablko. Žloutky se nám teď budou hodit na Boží milosti nebo koblížky, když je ten fašank.
ta čokoládová pěna vypadá lákavě