Přemýšlíte, co budete dělat na svátek zamilovaných? Normálně tento svátek neslavíte, ale nyní přemýšlíte, na čem si se svou láskou pochutnat? Nejradši byste šli do restaurace, ale bohužel nemůžete? Uvařte si! A to společně. Užijete si spoustu zábavy a nezapomeňte, že láska prochází žaludkem. Vyzkoušejte třeba pečenou papriku marinovanou v bylinkách a olivovém oleji se sýrovou pěnou, nebo kuřecí paličky marinované v hoisin omáčce s hranolky z červené řepy a mrkve s pažitkovým dipem. Jako sladkou tečku si vyrobte čokoládovou pěnu s malinami. Už se vám sbíhají sliny? Tak jdeme na to!

Předkrm

Pečená paprika marinovaná v bylinkách a olivovém oleji se sýrovou pěnou

Suroviny:
4 papriky, balení kozího sýru, olivový olej, balzamico krém, rukola, 3 stroužky česneku, rozmarýn, tymián

Postup: Papriky rozkrojíme na čtvrtky, očistíme, pokapeme olejem a upečeme na 220 stupňů v předehřáté troubě zhruba 20 minut, až slupka ztmavne. Mezitím si uděláme zálivku: na rozpáleném oleji osmahneme nasekaný česnek, odstavíme a přidáme bylinky. Papriky spaříme pod folií asi tři minuty, aby šla lépe oloupat, vložíme do zálivky, osolíme, opepříme a promícháme. Rukolu promícháme s olejem a balzamicem a osolíme. Na talíře naskládáme na rukolový základ papriky, ozdobíme nočky kozího sýru, zakápneme zálivkou a balzamicem.

Hlavní chod

Kuřecí paličky marinované v hoisin omáčce s hranolky z červené řepy a mrkve s pažitkovým dipem

Suroviny:
6 ks kuřecí paličky, hoisin omáčka, 350 g červená řepa, 350 g mrkev, olivový olej, sůl, pepř, pažitka, zakysaná smetana.

Postup: Maso naložíme na minimálně hodinu, ideálně přes noc, do omáčky hoisin. Zeleninu očistíme a nakrájíme na hranolky, osolíme, opepříme a zakapeme olejem. Předehřejeme troubu na 180 stupňů a vložíme do něj pekáček se zeleninovými hranolky na 10 minut. Pak přidáme paličky a pečeme dalších 20 minut. Připravíme dip ze zakysané smetany, soli a nasekané pažitky.

Dezert

Čokoládová pěna s malinami

Suroviny:
300 g čokolády, 160 g másla, 2 vejce, 120 g cukru, 40 g kakaa, pomeranč likér, máta, pomeranč, smetana, jahody, maliny

Postup: čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme máslo a šleháme. Pak přidáme žloutky, jemně nastrouhanou pomerančovou kůru a vymačkanou šťávu, přimícháme kakao a pomerančový likér Oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme s cukrem do pěny. Postupně vmícháme do vychladlé směsi a zakápneme smetanou. Servírujeme ozdobené malinami nebo jiným ovocem a mátou.

Krabička plná zdraví a lásky

Sladká a šťavnatá cherry rajčátka z Farmy Bezdínek ze Severní Moravy jsou sbírána ručně, až když jsou úplně zralá. Proto mají nádhernou barvu, vůni a především excelentní chuť a jsou navíc bez pesticidů. Malá cherry rajčátka obsahují velké množství vitamínu C, vlákninu, lykopen a také velké množství antioxidantů. Navíc jsou v ekologickém obalu z travního papíru, který je příjemný na dotek a má přirozenou vůni. Při běžné manipulaci je odolný, a navíc dobře větraný. Rajčata jsou v něm v té nejlepší kondici a současně má zákazník dostatečnou možnost si je prohlédnout a přivonět k nim. A váš nákup bude ohleduplný i k přírodě, při výrobě jediné tuny papíru s trávou je spotřeba vody totiž až o 3000 litrů menší než v případě běžného papíru z buničiny.

Běžná cena 49,90 Kč/220 g

Více na Itesco.cz

Reklama