Gurmánská restaurace s dlouhou tradicí

TRITON Restaurant v suterénu hotelu Adria na Václavském náměstí byl již v roce 1912 budován jako umělecký gastronomický klub, mj. Voskovce s Werichem a Vlasty Buriana. Restaurace v krápníkové jeskyni v sobě harmonicky slučuje jedinečnou atmosféru danou unikátním interiérem s více než stoletou historií a moderní vysokou gastronomii ve směru Art.

Pohádkový interiér

Interiér restaurace Triton je ovlivněn dvěma významnými uměleckými proudy z přelomu 19. a 20. století. Symbolismus, který navazuje na romantismus, se pomocí symbolů či znaků snaží odkrýt tajemství ukryté v nitru věci.

V prostoru restaurace Triton máte možnost nalézt výjevy a symboliku nejen z řecké, ale i římské a egyptské mytologie. Každý detail má svůj skrytý význam, a to i v orientaci podle světových stran. Východní strana, vstup do restaurace, pomocí symbolů prezentuje úsvit, tedy počátek, pozitivní vlastnosti a vnitřní čistotu. Naopak na západní straně najdeme symboly noci, negativních vlastností či završení. Ústředním tématem je antická tragédie o Orfeovi a jeho ženě Eurydice. Dekorace restaurace představuje Hádovu podsvětní říši mrtvých. Máme možnost vidět nejen Orfea s lyrou, Eurydiku, Pýthii, Charona, ale i Háda, zde nazývaného po římském způsobu Plutonem.

Valentýnský večer s vysokou gastronomií a živým pianem

Art gastronomie šéfkuchaře Tomáše Horáka Vás okouzlí paletou barev a chutí. Umělecké dílo na talíři - tak se dá popsat gastronomii, kterou pro Vás se svým týmem připravuje. Nechte se unést jedinečnými kreacemi a užívejte si vysokou gastronomii v interiéru secesní krápníkové jeskyně s více než stoletou historií. K tomu všemu vám večer zpříjemní pianista.

Valentýnské menu (14. – 15. února 2020)

  • Bohemia Prestige Rosé Brut
  • Amouse bouche
  1. Mušle sv. Jakuba / omáčka z krvavých pomerančů / vodní meloun gel /
    fenykl / soba taré / yuzu / japonský pepř – sancho majonéza
    Chardonnay – pozdní sběr, vinařství Reisten, podoblast Mikulovská (0,1l)
  2. Gin-kefír / okurka / špenát – jablko / petrželka / fermentovaná hruška /
    kaviár Beluga / avokádo – vanilka
  3. Pomalu pečený telecí filet steak v bylinkové krustě / šalotka /
    omáčka Béarnaise / salicorne krém / telecí jue / pak choi
    Rulandské modré – výběr z hroznů, vinařství Moravíno, podoblast Mikulovská (0,1l)
  4. Jahodový Tarte s rosé glazurou / zázvor - zmrzlina / macadamia /
    punčový krém / jahoda
  • Pálava – výběr z hroznů, vinařství Lechovice, podoblast Znojemská (0,1l)
  • Káva nebo exkluzivní čaj

Menu 4 chody = 1 492,- Kč/ 58,70 EUR/osoba
Menu 4 chody, aperitiv, vinné párování, káva nebo čaj = 2 000,- Kč/ 78,70 EUR/osoba
Informace o obsažených alergenech poskytne obsluha na vyžádání zákazníka

TRITON Restaurant
Václavské náměstí 26
Praha 1, 110 00
REZERVACE: +420 221 081 218
TRITONRESTAURANT.CZ
E-mail: info@tritonrestaurant.cz

Reklama