Vláčné, dozlatova osmažené a se sýrovou čepicí – domácí langoše, které chutnají jako z pouti! Recept ze zakysané smetany jim dodává jemnost a vláčnost, které se jen těžko odolává. Stačí pár základních surovin, trocha trpělivosti při kynutí a odměnou vám bude vůně dětství, prázdnin a bezstarostného hodování. Ozdobte je kečupem, sýrem a nezapomeňte na čerstvou jarní cibulku pro extra šmrnc!

86aaca95c7f06-obrazek.jpg

Ingredience

Na těsto

  • 450 g hladké mouky
  • 200 g zakysané smetany
  • 200 ml mléka
  • 1 lžička soli
  • 0.5 lžičky cukru krystal
  • 0.5 kostky čerstvého droždí
  • Na oblohu
  • kečup
  • strouhaná gouda
  • čerstvá jarní cibulka 

Postup
Nejprve si připravte kvásek. Do vyšší nádoby nalijte 100 ml teplého mléka, přidejte 0,5 lžičky krystalového cukru a vrchovatou lžíci mouky (30 g). Dobře promíchejte. Do připravené směsi rozdrobte droždí, znovu promíchejte, nádobu zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě vzejít kvásek. Bude to trvat 15 minut.

Ve větší míse promíchejte mouku se solí. Přidejte zakysanou smetanu pokojové teploty, zbývající podíl mléka (100 ml) též pokojové teploty a také kvásek. Zpracujte lžící/vařečkou a později rukama v hladké těsto. Pomoci si můžete i robotem. Je-li potřeba, přidejte mouku, aby těsto nelepilo. Hotové těsto lehce poprašte moukou, vložte ho do větší mísy a nechte ho pod utěrkou kynout alespoň půl hodiny. 

ea9243cd5cd86-blobid0.jpg

Je ideální langoše tvarovat rukama, které jste předtím promazali olejem. Tvarování vám tak půjde snadno. Můžete také langoše „roztahat“ na placku na talířku, který jste předtím promazali olejem. Vyzkoušejte, která varianta vám bude více vyhovovat. 

Ve velké pánvi rozpalte olej. Z vykynutého těsta odtrhujte kusy vhodné na takovou velikost langoše, jakou si představujete. Můžete tvořit velké langoše, jaké znáte z tradičních českých stánků, ale i malé, které můžete smažit třeba po dvou a více kusech. 

Každý langoš osmažte z obou stran na středním plameni do zlatova.

Langoše zasypte strouhaným sýrem a přidejte tradičně i kečup. Dobrou chuť!

TIPY A RADY: zkuste na langoše přidat čerstvou jarní cibulku pokrájenou na malá kolečka.

Redakční TIP
Indukční vestavná sklokeramická deska MORA VDIT 661 C je ideální volbou pro každou moderní kuchyni, která hledá rychlost, efektivitu a bezpečnost při vaření. Díky 4 indukčním zónám a funkci SuperBoost si můžete být jisti, že vaše jídlo bude připraveno rychle a efektivně, aniž byste museli čekat na dlouhé ohřívání. Funkce SuperBoost zvyšuje výkon varné zóny až o 40 %, což je perfektní pro rychlé uvedení větších nádob do varu.
Tato deska se navíc snadno čistí díky nízké teplotě povrchu, což znamená, že se nemusíte obávat připálených zbytků jídla. Dotykové ovládání zajišťuje snadnou a intuitivní manipulaci s každou varnou zónou, ať už chcete zvýšit výkon nebo přepnout na jiný režim.
Bezpečnostní funkce desky jako AutoStop (automatické vypnutí při odebrání nádoby) a dětská pojistka vám poskytují klid, když vaříte s malými dětmi v okolí. Další praktickou funkcí je funkce KeepWarm, která udrží jídlo na optimální teplotě až do podávání, aniž by došlo k jeho přehřátí nebo vysušení.
Díky kvalitní sklokeramické ploše a broušeným hranám, které umožňují bezproblémovou instalaci do roviny s pracovní deskou, je deska nejen praktická, ale i elegantní a moderní. S touto indukční varnou deskou získáte nejen skvělý výkon, ale i maximální pohodlí a bezpečnost při každodenním vaření.

27f8fa662b2dc-7CAE02F7-4725-43E4-BA63-D0A63B96A3E0-.jpg

MORA PLNÁ ŽIVOTA

MORA je součástí vašich kuchyní neuvěřitelných dvě stě let! A právě pro letošní jubilejní rok plný oslav si pro vás připravila krásný dárek: 

Získejte zpátky až 2000 Kč na nákup myčky MORA! Nechte se inspirovat našimi kombinacemi setů spotřebičů nebo si zvolte svou vlastní.

Více o akcích na www.mora.cz v sekci „Promo" Akce“.

65e5a8034edb0obrazek.png

Další recepty najdete na mora.cz

TÉMATA:
RECEPTY S MOROU