„Nikdy v životě jsem nezažila tak naplňující pocit, jako když nyní lidé ochutnávají mé dezerty a nechtějí věřit tomu, že jsou veganské. Poprvé mám pocit, že má moje práce opravdu smysl," s radostí konstatuje Petra Stahlová. Kuchařka Moderní veganské dezerty zaručeně nadchne nejen vegany, ale všechny milovníky sladkých dobrot, obzvláště pokud chtějí mlsat bez alergenů, jako jsou mléko či vejce, nebo dietněji s nižší kalorickou hodnotou. Kniha vedle receptů a výpravných obrázků nabízí také mnoho užitečných informací o potřebném kuchyňském vybavení, o klasických i alternativních cukrářských surovinách, včetně rozsáhlého textu na téma „čokoláda a práce s ní“.

Na základě tradičních francouzských receptur vytvořila dezerty čistě rostlinného původu – zdravější, svěžejší a chuťově mnohdy zajímavější než originální verze. Výsledkem je celkem 75 skvělých receptů, které na 240 stránkách své první kuchařky přehledně rozdělila do sedmi kapitol: Pečení, Tartaletky, Dezerty, Servírované dezerty, Zmrzliny, Pralinky a Drobnosti. Unikátní kuchařka Moderní veganské dezerty je v prodeji v e-shopu na http://eshop.petra-stahlova.cz/

„Každá kapitola obsahuje jak recepty pro začínající cukráře, tak i pro ty pokročilejší. Pokud tedy s cukrařinou teprve začínáte, není třeba se vůbec bát – soustřeďte se nejprve na recepty snadnější a postupně se získanými novými znalostmi se přesuňte k těm o něco složitějším,“ vzkazuje Petra Stahlová. Své cukrářské umění sdílí na stránkách kuchařky a také v kurzech cukrářské školy, kterou provozuje v Kladně. Maximální počet účastníků jednotlivých kurzů je 6, což zaručuje individuální přístup jak vůči absolutním začátečníkům, tak i těm více pokročilým.

Reklama