Láká vás veganská cukrařina? Petra Stahlová připravila kuchařku se 75 skvělými dezerty čistě na rostlinné bázi
Makronky, čokoládová pěna, briošky, croissanty, glazované dorty, creme caramel… bez vajec, másla, mléka či smetany? Jde to! Neodolatelné důkazy nabízí novinka Moderní veganské dezerty, která je v záplavě kuchařek na českém trhu jedinečným úkazem. Petra Stahlová, průkopnice veganské cukrařiny u nás, po měsících hledání alternativních surovin a zkoušení inovativních cukrářských postupů dokázala zdánlivě nemožné.
„Nikdy v životě jsem nezažila tak naplňující pocit, jako když nyní lidé ochutnávají mé dezerty a nechtějí věřit tomu, že jsou veganské. Poprvé mám pocit, že má moje práce opravdu smysl," s radostí konstatuje Petra Stahlová. Kuchařka Moderní veganské dezerty zaručeně nadchne nejen vegany, ale všechny milovníky sladkých dobrot, obzvláště pokud chtějí mlsat bez alergenů, jako jsou mléko či vejce, nebo dietněji s nižší kalorickou hodnotou. Kniha vedle receptů a výpravných obrázků nabízí také mnoho užitečných informací o potřebném kuchyňském vybavení, o klasických i alternativních cukrářských surovinách, včetně rozsáhlého textu na téma „čokoláda a práce s ní“.
Na základě tradičních francouzských receptur vytvořila dezerty čistě rostlinného původu – zdravější, svěžejší a chuťově mnohdy zajímavější než originální verze. Výsledkem je celkem 75 skvělých receptů, které na 240 stránkách své první kuchařky přehledně rozdělila do sedmi kapitol: Pečení, Tartaletky, Dezerty, Servírované dezerty, Zmrzliny, Pralinky a Drobnosti. Unikátní kuchařka Moderní veganské dezerty je v prodeji v e-shopu na http://eshop.petra-stahlova.cz/
„Každá kapitola obsahuje jak recepty pro začínající cukráře, tak i pro ty pokročilejší. Pokud tedy s cukrařinou teprve začínáte, není třeba se vůbec bát – soustřeďte se nejprve na recepty snadnější a postupně se získanými novými znalostmi se přesuňte k těm o něco složitějším,“ vzkazuje Petra Stahlová. Své cukrářské umění sdílí na stránkách kuchařky a také v kurzech cukrářské školy, kterou provozuje v Kladně. Maximální počet účastníků jednotlivých kurzů je 6, což zaručuje individuální přístup jak vůči absolutním začátečníkům, tak i těm více pokročilým.
Reklama
Reklama
Nový komentář
Přispět do diskuze můžete po ZAREGISTROVÁNÍ a
PŘIHLÁŠENÍ,
nebo přihlášení přes Facebook
Přihlášení
Nový komentář