Co budete potřebovat:

  • 1 kg jahod
  • 1 kg Korunního cukru na přípravu sirupu z bobulového ovoce
  • 500 ml vody

Postup:

Jahody umyjeme a odstraníme z nich zelené stonky. Dáme je do hrnce, přidáme vodu a vaříme 5-10 minut. Do teplé jahodové hmoty přidáme Korunní cukr na přípravu sirupu z bobulového ovoce a necháme odstát přes noc. Macerát scedíme přes jemné síto či plátýnko a výsledný sirup ještě vaříme 3 minuty. Horkou tekutinu lijeme do lahví, dobře uzavřeme a uchováváme v chladu. Po otevření rychle spotřebujeme.

Doporučené ředění: 1 díl sirupu na 6 dílů vody.

Tip: Pro pikantnější chuť můžete do lahve před plněním přidat lžičku pepře (kuliček). Jahodový sirup je také super ingredience pro míchané nápoje.

Více receptů naleznete zde.

Reklama