Co budete potřebovat:
- 1 kg jahod
- 1 kg Korunního cukru na přípravu sirupu z bobulového ovoce
- 500 ml vody
Postup:
Jahody umyjeme a odstraníme z nich zelené stonky. Dáme je do hrnce, přidáme vodu a vaříme 5-10 minut. Do teplé jahodové hmoty přidáme Korunní cukr na přípravu sirupu z bobulového ovoce a necháme odstát přes noc. Macerát scedíme přes jemné síto či plátýnko a výsledný sirup ještě vaříme 3 minuty. Horkou tekutinu lijeme do lahví, dobře uzavřeme a uchováváme v chladu. Po otevření rychle spotřebujeme.
Doporučené ředění: 1 díl sirupu na 6 dílů vody.
Tip: Pro pikantnější chuť můžete do lahve před plněním přidat lžičku pepře (kuliček). Jahodový sirup je také super ingredience pro míchané nápoje.
Nový komentář
Komentáře
U nás zase s křížkem po funuse, už je po jahodách. Stejně jak ten recept na sirup z bezových květů nedávno, ty budou možná na Šumavě.