Foto: Lanterna

Na 4 porce potřebujeme:

  • 4 červené papriky
  • 1 cibule
  • olivový olej
  • 3 stroužky česneku
  • 100 g mrkve
  • 100 g petržele
  • 100 g celeru
  • sůl, pepř
  • 1 l vývaru nebo vody

Postup:

Papriky omyjeme, zbavíme jádřinců a rozpůlíme. Pokapeme olivovým olejem a společně s česnekem dáme zapéct do trouby. Cibuli a kořenovou zeleninu nakrájíme a orestujeme na olivovém oleji dozlatova, přidáme opečené papriky a zalijeme vývarem nebo vodou. Vaříme 20-30 minut.

Uvařenou polévku rozmixujeme tyčovým mixérem a ochutíme solí a pepřem.

Dobrou chuť přeje Elly.

Zahřejte se polévkou

Podzimní polévka: Kulajda

5.jpg (118 KB)?

Foto: Alena Kolaříková

Houbová krémová polévka

6.jpg (278 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama