Budete potřebovat:

  • 1 kg dýně Hokkaido nakrájené na kousky
  • 3 lžíce olivového oleje
  • malý svazek šalvěje
  • 2 varné sáčky kulatozrnné rýže
  • 1,5 l horkého zeleninového bujonu
  • 50 g másla
  • 1 cibule jemně nasekaná
  • 1 malá sklenička bílého vína
  • 50 g parmazánu na posypání

Předehřejte si troubu na 220 °C. Kousky dýně promíchejte se lžící oleje a polovinou nasekaných šalvějových lístků. Přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte zhruba 15 minut do měkka. Mezitím vložte dva sáčky rýže do tlakového hrnce, zalijte vývarem a vařte patnáct až dvacet minut. Rýži připravíte rychleji, pokud zvolíte režim rychlého vaření pod tlakem. V druhém hrnci si rozpusťte polovinu másla, přisypte cibuli a osm až deset minut za občasného míchání opékejte. Přidejte okapanou rýži, vlijte víno a nechte ho odpařit. Zbylé šalvějové lístky opečte na oleji dokřupava. Polovinu pečené dýně rozmixujte na pyré a spolu se sýrem a zbylým máslem vmíchejte do rýže. Nechte pár minut stát. Na konec do rizota přidejte pečené kousky dýně, ozdobte šalvějí a posypte parmazánem. Celý recept připravíte do třiceti minut.

Foto: TEFAL

Vyzkoušejte také:

Uložit

Uložit

Uložit

Reklama