f7a55ad139b79-obrazek.jpg
Foto: Africa Studio/Shutterstock

V České republice jsou lívance oblíbeným sladkým pokrmem, který se často podává s povidly, tvarohem nebo marmeládou. Podobné pokrmy však existují i v dalších evropských zemích. Například v Německu se podobné pokrmy nazývají "Pfannkuchen" nebo "Eierkuchen," zatímco v Anglii mají své vlastní verze známé jako "pancakes." I v Americe mají svoji tradici a nejčastěji se podávají s javorovým sirupem.

Ingredience na 2 porce:

  • Banán 2 ks
  • Vejce 4 ks
  • Kypřící prášek 1/2 člž
  • Vanilkový extrakt
  • Olej slunečnicový 2 plž
  • Maliny 125 g
  • Mango 1/2 ks
  • Tvaroh měkký v kostce 100 g

Postup:

Oloupejte 2 banány, nalámejte je do misky a rozmixujte tyčovým mixérem na hladkou a hustou kaši. Metličkou do banánu zašlehejte 4 vejce, vsypte ½ lžičky kypřicího prášku a nakapejte 5 kapek vanilkového extraktu. Vše důkladně promíchejte. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce slunečnicového oleje. Naběračkou nalévejte jednotlivé lívanečky tak, aby nebyly moc velké. Opékejte z každé strany přibližně 1 minutu. Lívanečky podávejte ještě teplé s tvarohem a ozdobené malinami a plátky nakrájené ½ manga. Banánové lívanečky jsou skvělou volbou na víkendovou snídani.

Zdroj receptu: www.albert.cz/recepty