Foto: Africa Studio/Shutterstock
V České republice jsou lívance oblíbeným sladkým pokrmem, který se často podává s povidly, tvarohem nebo marmeládou. Podobné pokrmy však existují i v dalších evropských zemích. Například v Německu se podobné pokrmy nazývají "Pfannkuchen" nebo "Eierkuchen," zatímco v Anglii mají své vlastní verze známé jako "pancakes." I v Americe mají svoji tradici a nejčastěji se podávají s javorovým sirupem.
Ingredience na 2 porce:
- Banán 2 ks
- Vejce 4 ks
- Kypřící prášek 1/2 člž
- Vanilkový extrakt
- Olej slunečnicový 2 plž
- Maliny 125 g
- Mango 1/2 ks
- Tvaroh měkký v kostce 100 g
Postup:
Oloupejte 2 banány, nalámejte je do misky a rozmixujte tyčovým mixérem na hladkou a hustou kaši. Metličkou do banánu zašlehejte 4 vejce, vsypte ½ lžičky kypřicího prášku a nakapejte 5 kapek vanilkového extraktu. Vše důkladně promíchejte. Na pánvi rozehřejte 2 lžíce slunečnicového oleje. Naběračkou nalévejte jednotlivé lívanečky tak, aby nebyly moc velké. Opékejte z každé strany přibližně 1 minutu. Lívanečky podávejte ještě teplé s tvarohem a ozdobené malinami a plátky nakrájené ½ manga. Banánové lívanečky jsou skvělou volbou na víkendovou snídani.
Zdroj receptu: www.albert.cz/recepty
Nový komentář