Zažívací potíže… Pálení žáhy, pocity těžkosti, bolení břicha a další podobné příznaky poznal na vlastní kůži snad každý z nás. Jednou z příčin je i výrazná změna ve složení a způsobu úpravy stravy i životního stylu v průběhu posledního století. V důsledku toho bohužel výrazně narůstá výskyt zánětlivých, degenerativních a nádorových onemocnění.
Odborníci upozorňují také na to, že nenahraditelně klesá množství přirozené střevní flóry, která je velmi důležitá pro správné a zdravé trávení. Pomoci nám může přípravek, který je určen k léčbě a prevenci průjmových onemocnění a při akutní gastritidě. Lacidofil.
Za naše zažívací problémy podle odborníků může i novodobé upravování pokrmů, které zcela vyřadilo mléčné kvašení, tedy přirozený fermentační proces, který byl spojený s kolonizací stravy a následkem toho trávicího traktu laktobacily.
Další příčinou poklesu množství přirozené střevní flóry již v časném období vývoje jedince jsou
Lacidofil obsahuje kultury mikroorganismů Lactobacillus acidophilus a Lactobacilus rhamnosus. Laktobacily tvoří základní komponentu fyziologické střevní mikroflóry, jejíž přítomnost ve střevě je důležitá pro adekvátní průběh trávení. Mají schopnost měnit laktózu a jiné sacharidy na kyselinu mléčnou, která brání růstu patogenních a hnilobných mikrobů a podporuje ionizaci vápníku a železa z potravy. Laktobacily také produkují některé vitaminy (B1, B2, B6, B12, kyselinu listovou, niacin). Účinnost podávání kmenů Lactobacillus acidophilus a Lactobacilus rhamnosus byla hodnocena v řadě odborných studií. V jedné z nich vedlo podávání laktobacilů ke snížení výskytu potenciálních patogenů ve střevě, k úpravě průjmu, ke zkrácení doby uzdravení u pacientů s akutní gastroentritidou a významně přispělo k rychlejší úpravě průjmů u dětí léčených antibiotiky pro jiné onemocnění.
Přípravek Lacidofil je dostupný v každé lékárně. Jeho použití vždy konzultujte se svým lékařem nebo lékárníkem.
Deset z vás má nyní šanci vyhrát zajímavé ceny od firmy Rougier. Nápovědu na soutěžní otázku najdete v tomto článku nebo na www.rougier.cz
Nový komentář
Komentáře