Suroviny
500 g polohrubé mouky
250 ml mléka
1 kostka droždí
100 g cukru krupice
2 vanilkové cukry
5 vajec
150 g másla
třešně
dvě hrsti mandlových lupínků
4 lžíce cukru krupice
Postup
Do poloviny vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme 2 lžičky cukru a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Mouku dáme do mísy, vmícháme mléko, kvásek, cukr, vanilkové cukry i změklé máslo. Vymícháme do hladkého těsta, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi 30 minut.
Troubu si předehřejeme na 200 °C. Na plech dáme pečicí papír, na který rozprostřeme těsto, uhladíme a necháme ještě 15 minut kynout.
Omyté třešně vypeckujeme a zatlačíme lehce do těsta. Poté posypeme mandlovými lupínky a pečeme asi 25 minut.
Mezitím si rozehřejeme 4 lžíce cukru se 4 lžícemi vody. Koláč potřeme rozpuštěným cukrem a pečeme dále asi 10 minut.
Dobrou chuť přeje PetraM.
Nový komentář
Komentáře
delam
to bude dobrota
Ten vypadá nádherně, už je u mě v obrázcích
holky asi nějaký spec. recept, díky těm vajíčkům
To bude asi nějaký omyl. 5 vajec?
jamb — #4
no jo, ani jsem už dál nečetla, super recept
Taky koukám na pět vajec a nejlepší je, že v postupu není žádné
mmarianne — #2 to je síla, 5 vajec, koukám na to a nechápu, proč?
Cožpak je to vánočka?
5 vajec do kynutýho těsta na 1/2 kg mouky?
A co ta vejce?