IMG_2081.jpg (204 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Suroviny

těsto

  • 120 ml vlažného mléka
  • 1/2 kostky čerstvého droždí (20 g)
  • 1 lžíce cukru
  • 50 g měkkého másla
  • 340 g polohrubé mouky
  • 1 lžička soli
  • 1 vejce
  • semínka z poloviny vanilkového lusku

náplň

  • 80 g másla
  • 100 g třtinového cukru
  • 2 lžíce skořice
  • 120 ml smetany ke šlehání

poleva

  • 80 g krémového sýra (Philadelphia nebo pomazánkové máslo)
  • 50 g měkkého másla
  • 60 g cukru krupice

Postup

Ve vlažném mléce rozmíchejte cukr a rozdrobte do něj droždí. Nechejte deset minut na teplém místě. Až budou na povrchu bublinky, přidejte zbylé suroviny - vejce, máslo, vanilku a mouku se solí.

Umíchejte hladké těsto, které nechejte 30 minut kynout na teplém místě. 

Rozválejte na obdélník přibližně 40 x 30 cm. Povrch potřete skořicovou náplní. Tu připravíte jednoduše smícháním měkkého másla, cukru a skořice. Potřete těsto až do krajů a zaviňte od dlouhého okraje, pěkně napevno.

Ostrým nožem nakrájejte na 16 kousků. Naskládejte do zapékací misky nebo pekáčku, který jste vyložili pečícím papírem.

Nechejte dalších 20 minut kynout. Po vykynutí polijte smetanou ke šlehání a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečte přibližně 15 minut. Dozlatova.

Když se šneci začnou péct, připravte si krém. Vyšlehejte společně krémový sýr nebo pomazánkové máslo s máslem a cukrem. Upečené šneky nechejte vychladnout tak, aby byly vlažné a potom povrch polijte krémem. 

Podávejte. Lepší jste nikdy nejedli!!

Dobrou chuť přeje Elly.

Zdravý dort z ovesných vloček, kokosu a tvarohu

1.jpg (211 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Skořicoví šneci

2.jpg (138 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Cuketovo mrkvová buchta

3.jpg (130 KB)

Foto: Jana Nováková

Reklama